Studiu: Românii au plătit cu 30% mai mult pentru restaurante, cafenele, pub-uri sau fast-food-uri în 2022

app restaurant Foto: Pexels

Cheltuielile românilor la restaurant, cafenea, pub sau fast-food sunt cu peste 30% mai mari în 2022 decât în 2021, depășind 7,5 miliarde de euro, un record absolut pentru industria de servicii alimentare, potrivit studiului Hospitality Culture Institute.

Estimările aparțin Hospitality Culture Institute care anunță totodată lansarea înscrierilor pentru un nou studiu cofinanțat de jucătorii din ospitalitate. 

„Piața de servicii alimentare din România va depăși în acest an toate așteptările, cu vânzări totale de peste 7,5 miliarde de euro, record absolut pentru această industrie. Practic, foodservice devine sectorul cel mai atractiv pentru investiții, care se confruntă însă si cu două mari probleme: slaba digitalizare și lipsa de personal,” spune Florin Maxim, fondator Hospitality Culture Institute.  

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Potrivit studiului, 9% dintre românii care ies în oraș cheltuie mai mult de 100 de lei/persoană pe o masă la restaurant

„Încă de la prima ediție a reasearch-ului urmărim evoluția bonului de cumpărături. Dacă în 2019 doar 2% dintre români cheltuiau mai mult de 100 de lei pentru masa în oraș, în acest an estimăm că procentul va ajunge la 9%. O altă direcție la care ne uităm cu atenție în studiul nostru este reprezentată de obiceiurile de consum ale românilor. Spre exemplu, știm că în pandemie, comanda de mâncare a câștigat rapid cotă de piață. Vedem însă că și în acest an, chiar dacă restricțiile de funcționare a unităților HoReCa au fost eliminate, sectorul de food delivery și-a păstrat supremația”, adaugă Florin Maxim. 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: