SUA: Președintele Joe Biden a promulgat un proiect de lege de 430 de miliarde de dolari, cu măsuri pentru combaterea schimbărilor climatice și pentru scăderea prețurilor la medicamente. Pe termen lung, se țintește combaterea inflației

Redacția aug. 17, 2022 0 comentarii
energie verde incalzire globala bec

Președintele SUA, Joe Biden, a promulgat marți un proiect de lege de 430 de miliarde de dolari, considerat cel mai mare pachet de măsuri privind clima din istoria SUA, menit să reducă emisiile interne de gaze cu efect de seră, precum și să scadă prețurile la medicamentele eliberate pe bază de rețetă și inflația ridicată, transmite Reuters.

La un eveniment organizat la Casa Albă, Biden a fost însoțit de liderii democrați, inclusiv de senatorul Joe Manchin din Virginia de Vest, al cărui sprijin a fost crucial pentru adoptarea legii privind reducerea inflației pe linie de partid, după ce acesta a blocat măsuri mult mai mari promovate de Casa Albă.

“Joe, nu am avut niciodată dubii”, a spus Biden despre Manchin. Ulterior, Biden i-a înmânat lui Manchin stiloul pe care l-a folosit pentru a semna legislația.

Manchin a numit legislația o “lege echilibrată”.

Legislația de combatere a schimbărilor climatice și de reducere a prețurilor la medicamentele eliberate pe bază de rețetă are ca scop reducerea emisiilor interne de gaze cu efect de seră. De asemenea, va permite Medicare să negocieze prețuri mai mici la medicamente pentru persoanele în vârstă și va asigura că corporațiile și cei bogați plătesc impozitele pe care le datorează, scrie Reuters.

Democrații spun că va ajuta la combaterea inflației prin reducerea deficitului federal. Agențiile de rating și economiștii independenți sunt de acord, dar spun că rezultatele vor dura ani de zile. citiți mai departe

 

 

sursa foto: Pexels/ Singkham

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.