SUA: Un senator american vrea să interzică giganților Big Tech să mai cumpere vreo companie

Mark Zuckerberg

Senatorul republican Josh Hawley, un critic fervent al Big Tech, a anunțat luni un proiect de lege care prevede interdicția fuziunilor și achizițiilor pentru orice companie care are o valoare de piață mai mare de 100 de miliarde de dolari, o categorie din care fac parte cele mai mari cinci companii de IT din Statele Unite, potrivit Reuters.

Hawley, care acuză marile companii de social media că înăbușe vocile conservatoare, este un critic și al altor sectoare, precum industria farma, despre care spune că au un grad prea mare de concentrare și o putere disproporționată pe pipață.

Potrivit acestuia, proiectul său de lege ar interzice interzice astfel de achiziții sau fuziuni pentru Apple Inc, Microsoft Corp, Amazon.com Inc, Google și Facebook Inc. De asemenea, proiectul de lege prevede interzicerea favorizării propriilor produse pe platformele deținute de acești giganți.

Proiectul lui Hawley are în vizor chestiuni similare avute în vedere de un proiect de lege antitrust promovat de senatoarea democrată Amy Klobuchar în februarie.

Chestionat despre proiectul depus de Klobuchar, Hawley a afirmat: „Aștept cu nerăbdare să lucreaz cu ea pe orice aspect. Îmi place mult ce a propus senatoarea Klobuchar”.

Acesta susține însă că proiectul său este „semnificativ mai dur”.

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *