Sud-coreeni de la Hanwha Aerospace vor educa studenți români în tehnologia de apărare

Hanwha Aerospace

Hanwha Aerospace România, o filială a sud-coreenilor de la Hanwha Aerospace, care vor să construiască o fabrică de armament în Dâmbovița și să facă din România un hub pentru operațiunile din Europa, anunță că vor educa studenți români în tehnologia de apărare.

Hanwha Aerospace România a semnat un memorandum de înțelegere cu Universitatea Națională Pusan (PNU) și Universitatea Politehnica de Știință și Tehnologie București (UPB), pentru a promova activități în domeniul educației și cercetării-dezvoltării între cele trei părți.

Parteneriatul trilateral face parte din inițiativele Hanwha Aerospace România de a-și intensifica eforturile de responsabilitate socială în România, compania fiind dedicată extinderii parteneriatului cu comunitatea locală, în paralel cu construcția planificată a unei fabrici de producție pentru sisteme de apărare terestre în România.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Conform memorandumului, părțile vor coopera în domenii precum burse, stagii, recrutarea de talente, operarea unui centru de cercetare și dezvoltare și programe de educație în domeniul apărării.

„Acordul reprezintă o etapă cheie în angajamentul Hanwha Aerospace România pentru localizare și parteneriat cu comunitatea locală, contribuind la creșterea capabilităților industriale și de apărare ale României,” a declarat domnul Peter Bae, CEO al Hanwha Aerospace România. „Acest memorandum trilateral, în special, va fi o piatră de temelie pentru formarea forței de muncă locală în domeniul apărării, precum și pentru înființarea unui centru de cercetare și dezvoltare în România, pe lângă operarea planificată a unei fabrici avansate de producție pentru sisteme terestre, cum ar fi obuzierul autopropulsat K9 și vehiculul de reaprovizionare cu muniție K10.”

CEO-ul a adăugat: „Pe baza acestui memorandum, studenții români vor avea oportunități de a experimenta și de a dobândi competențe în tehnologii avansate de apărare în Coreea de Sud.”

Amintim că compania sud-coreeană Hanwha intenționează să construiască, în doi ani, o fabrică de armament în județul Dâmbovița, perspectiva fiind ca aceasta să devină un hub regional pentru un hub regional pentru sisteme, mentenanță și reparații, a declarat Michael Coulter, CEO Hanwha Global Defense, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliști români, scrie Agerpres.

Mai mult, Coulter a spus că vede în România un hub pentru operațiunile din Europa.

„Aici, în România, este o nevoie de consolidare industrială și aici ne concentrăm să livrăm obuzierele K9 și K10. Suntem în mijlocul procesului de a construi o fabrică, unde vom produce componente. În prima fază vom livra direct, din cauza nevoii stringente, dar, pe parcurs, vom aduce producția K9 și K10 în România”, a adăugat el.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Acesta a afirmat că „se fac eforturi pentru accelerarea procesului” și estimează că finalizarea construcției fabricii va fi în doi ani, cu începerea acesteia în primul trimestru al anului viitor.

Prima tranșă de 18 obuziere K9 și 12 vehicule K10 de realimentare cu muniție va fi livrată direct din Coreea de Sud, iar în același timp va fi construită fabrica din România, a menționat el.

Compania din Coreea de Sud a deschis deja un birou la București, iar, la momentul construcției fabricii, va colabora cu companii românești precum Pro Optica sau Iveco.

Locul unde va fi construită de la zero fabrica este în Dâmbovița. „Lucrăm îndeaproape cu autoritățile locale și naționale, pentru a avea toate autorizațiile necesare”, a punctat Coulter.

El a apreciat că „soluția optimă pentru România este să facă achiziții în România”.

„Prioritatea noastră este (livrarea – n.r.) de K9 și K10, potrivit înțelegerii cu Guvernul român, dar deja avem mai multe asemenea vehicule în NATO și în Europa, deci ideea este să putem produce componente, să putem face mentenanță și reparații aici, în România. Cred că este ceva ce poate fi obținut destul de curând”, a spus Coulter.

Acesta a estimat că activitățile Hanwha în România ar putea duce la crearea a până la 2.000 de locuri de muncă, dar acest lucru va depinde în mare măsură de comenzile viitoare pe care le vor avea, de tipul lucrărilor de întreținere și reparații, precum și de alte solicitări care vor veni spre fabrică. Specialiștii de aici ar putea beneficia de școlarizare în Coreea de Sud sau vor face cursuri cu traineri din această țară.

„Cred că avem o bază suficientă în Dâmbovița pentru început, dar cu siguranță ne vom axa pe dezvoltarea forței de lucru. Ne vom concentra pe dezvoltarea talentelor”, a arătat el.

Compania sud-coreeană Hanwha Aerospace și Ministerul Apărării Naționale din România au semnat în iulie anul trecut contractul privind furnizarea a 54 de obuziere autopropulsate K9 (SPH) și a 36 de vehicule de realimentare cu muniție K10 (ARV), valoarea contractului fiind de aproximativ un miliard de dolari.

România va deveni astfel a zecea țară care operează K9 SPH de calibru 155 mm/52. Dintre statele membre NATO, România va fi a șasea țară utilizatoare de K9, după Turcia, Polonia, Norvegia, Finlanda și Estonia. După Norvegia și Australia, România va fi, de asemenea, al treilea operator global al K10, care permite o capacitate de reaprovizionare complet automatizată pentru a maximiza eficiența forțelor de artilerie.

Conform contractului, Hanwha va livra vehiculele în etape pe parcursul următorilor cinci ani, prima livrare urmând să aibă loc până la începutul anului 2027. Cele mai multe vehicule vor fi fabricate în România, cu o implicare extinsă a furnizorilor locali. Livrările vor fi făcute în trei tranșe de 18 K9, respectiv 12 K10.

Termenul de livrare pentru primul sistem este de 30 de luni de la semnare, pentru al doilea – de 40 de luni de la semnare și pentru al treilea – de 60 de luni.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.