OFICIAL Corina Popescu a fost demisă de la conducerea Electrica, cu unanimitate. Va primi o despăgubire de 400.000 de euro / În locul ei vine Alexandru Chiriță, de la Hidroelectrica UPDATE

Georgeta Corina Popescu, director general al companiei Electrica

Corina Popescu a fost demisă, joi, de la conducerea Electrica SA, grup de furnizare și distribuție de energie la care cel mai mare acționar este statul român prin Ministerul Energiei, au declarat sursele Economedia. Compania a confirmat oficial informația la Bursa de Valori București (BVB).

Consiliul de Administrație al companiei a decis astăzi schimbarea Corinei Popescu, după numai trei ani din cei patru de mandat. A fost unanimitate pentru demitere, conform surselor Economedia. Drept urmare, Corina Popescu va primi o despăgubire de 400.000 de euro, pentru restul de mandat de executat.

Funcția de director general al Electrica va fi preluată de Alexandru Chiriță, în prezent Data Protection Manager (DPO) la compania de stat Hidroelectrica, spun sursele Economedia. Pentru numirea lui Alexandru Chiriță au fost patru voturi și trei împotrivă.

Anunțul Electrica la BVB:

Electrica informează acționarii și investitorii asupra faptului că, în cadrul ședinței din data de 5 mai 2022 Consiliul de Administrație al Societății (CA) a hotărât revocarea dnei. Georgeta-Corina Popescu din funcția de Director General, fără justă cauză, începând cu data de 16 mai 2022, aceasta reprezentând ultima zi în care contractul de mandat produce efecte.

Totodată, CA a hotărât numirea dlui. Chiriță Alexandru-Aurelian, cetățean român, în calitate de Director General interimar, începând cu data de 17 mai 2022, pentru o perioadă de 3 luni, sau până la numirea unui nou Director General, respectiv până la revocare, oricare dintre aceste date intervine prima, cu posibilitatea revocării mandatului acordat oricând în perioada de 3 luni.

De asemenea, CA a solicitat Comitetului de Nominalizare și Remunerare demararea cu celeritate a unui proces de recrutare pentru poziția de Director General.

Georgeta Corina Popescu, director general al companiei Electrica

Comentarii

  • Nu, dacă pe ăsta nou îl trimite CA-ul la păscut în 3 luni, își ia mult mai mult (mă rog, depinde ce contract și-a negociat).
   Madama mai avea relativ puțin din mandatul de 4 ani.

 1. Incompetentă și nesimțită. Asta e Georgeta Popescu. A executat ordinele oricui i-a ținut scaunul. Lasă în urmă pârjol. Recomand un audit serios și cât mai comprehensiv.

  • E și lacomă matahala. Fără justă cauză!? Și-a aranjat prietenele, pe Modran securistul, pe Velicu de la Serv șamd și ar trebui cineva să creadă că e victimă?

  • Vezi să nu…
   Nu mă înțelege greșit, de acord cu tot ce ai spus despre situație. Dar madama a fost numită acolo tocmai pentru asta de către onor Statul Român (acționar cu cotă 48%, așadar de facto acționar majoritar), ca să execute ordine și să dea de lucru unor oameni “de încredere”, “d-ai noștri”, din “structurilii care ieste”.
   Ce audit crezi că ar vrea să facă Statul Român asupra propriilor mânării?
   Dacă l-ar face, oricum ar fi făcut “de cine treb’e”, săfiebinesănufierău.
   #ca-n_priză 😁

 2. Niste hoti , sa plateasca ministru care a demis-o iar in cel mai scurt timp afara toti juristi societati cum sa accepti un contract de munca cu asa clauze este o rusine si hotie pe fata, indivizi ca aceasta femeie ca nu o pot numai doamna exista de 32 de ani iar in urma smecheriilor sau imbogatit fara sa faca nimic din aceasta cauza se bat pe putere pentru functii bine platite in posturi cheie fie in institutii bugetare fie in sicietati cu capital de stat ambele fiind vaci de muls pentru clientela de partid.

 3. Nu va faceți probleme, cei 400000 vor intra în prețul pe care îl vom plăti pentru energia electrică. Ceaușescu a fost condamnat și pentru subminarea economiei naționale, cei care ne conduc de 32 de ani ce merită?

 4. Asta de pleacă chiar că ar trebui anchetată pt subminarea economiei naționale. A făcut prăpăd într-o companie deținută peste 48% de stat care gestionează infrastructură critică, tocma pe când ne bate războiu la poartă. A cumpărat contoare chinezești de la firma lui bărbat-su… să ne știe și RPC indexu, să nu mai vorbim că a cumpărat hârtii cu milioane – de euro, de la cine trebuia – cică proiecte pt producție de energie din surse regenerabile – după ce Electrica a casat astfel de proiecte în care investise de prin 2009 alte milioane, la Furnizare cică ar fi presat pt niște achiziții de energie la “superpreț”, iar pe urmă s-a împrumutat în toate părțile de rămâne grupu dator vreo 10 ani pe puțin. Unde mai pui că și-a înșurubat camarila pe poziții una și una: și-a pus colegi de facultate directori de sucursală, prietena juristă a pus-o director peste măsurarea energiei electrice și managementul riscului și securitate în muncă la Distribuție, plătită cu mai bine de 9000 euro pe lună în mână, altă prietenă, profă de germană, a pus-o șefă peste infrastructura critică, securitate și sisteme de management, a împins la demisie sau a dat afară cam tot ce mai era competent și a umplut firma de sinecuriști care mai de care: ici un general, ici un purtător de cuvânt, ici un fost secretar de stat, ba uite și un secretar de partid. Ăla de vine după ea nu-i chiar de invidiat …

 5. Pana sa ajunga la puscarie aceasta matahala cum zicei voi , trebuie sa mearga la puscarie mafiotul Virgil Popescu si toata adunatura de gunoaie venite la ministerul Energiei sub acest nemernic . Alexandru Aurelian Churita este si e un alt mafiot din grupul infractioal organizat din industria energiei electrice alaturi de analfabetul functional Dumitru Chirita si alte pitipoace , amante , cocalari , sinecuri politice. Ministerul Energiei este unul din cel mai capusat minister

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *