Surse: Guvernul modifică parțial ordonanța privind măsurile fiscale. Schimbările pentru HoReCa se amână pentru 1 ianuarie

Dania Marcu iul. 12, 2022 1 comentarii
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay

Guvernul pregătește modificări la ordonanța cu noile măsuri fiscale, printre care amânarea măsurilor pentru HoReca, de la 1 august la 1 ianuarie, au declarat surse guvernamentale pentru Economedia.

Astfel, schimbarea impozitării pentru HoReCa, planificată pentru 1 august, va fi amânată pentru 1 ianuarie. Companiile din sector nu vor mai avea impozit specific, ci vor putea opta de atunci pentru 1% la sută din cifra de afaceri sau pentru impozit pe profit.

De la 1 august 2022 va crește impozitarea pe firme care se ocupă de organizarea jocului de noroc, cu taxe la licențe și cu impozitare dublă.

În ce privește impozitul de proprietate, vor rămâne pragurile minimale, de 0,1 la rezidențial și 0,5 la sută la nerezidențial, dar nu mai mici decât pragul actual. Primăria, dacă va dori să le crească, poate da hotărâre de consiliu local.

Anterior, ordonanța a venit cu noi praguri minimale, respectiv la clădiri rezidențiale cotele de 0,1% – 0,2% iar la clădirile nerezidențiale de 1% – 1,3%.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *