Surse: Guvernul vrea să finalizeze noua lege a salarizării unitare până în septembrie. Creșterea salariilor va depinde de creșterea economică

Carmen Radu iun. 15, 2023 2 comentarii
bani, lei, finante, bancnote

Guvernul vrea să finalizeze noua lege a salarizării unitare până în septembrie, iar creșterea salariilor va depinde de creșterea economică, în timp ce vrea ca legea pensiilor să fie trecută cât mai repede, conform unor surse guvernamentale consultate de Economedia.

Mâine la Guvern va avea loc o întâlnire cu Ministerul Muncii și Ministerul Finanțelor, privind legea pensiilor speciale. Iar săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire cu guvernatorul Băncii Naționale a României Mugur Isărescu.

„Legea salarizării în septembrie, legea pensiilor facem ce putem să o trecem cât mai repede”, conform surselor participante la discuții la Guvern.

În ceea ce privește creșterea salariilor, aceasta depinde de creșterea economică, afirmă sursele. Conform acestora, oficialii guvernamentali au precizat că „privatul trebuie să înțeleagă nevoia de coordonare între măsurile Guvernului și afacerea lor”.

Guvernul susține în continuare că va putea închide anul cu un deficit de 4,4% din Produsul Intern Brut.

În ceea ce privește impozitarea progresivă, oficialii guvernamentali susțin că aceasta va fi introdusă doar „după ce avem un sistem digital de monitorizare a veniturilor”, pentru că nu funcționează doar pe salarii”.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Comentarii

  1. În ce an?
    Cu Budăi faceți Nimik!☹☹
    Salvati acest link!
    A mai ramas sa spuneti ca terminati A7 în acest an!
    Ipocriților!

  2. Niște gunoaie de oameni măriți pensi special da de ce nu trăiți și voi cu ce ne oferiți noua oamenilor de rând nu vă este rușine preturi la mîncare și factorii au explodat de abia trãim voi guvernul vă bateți joc de țarā vă lãfaiti normal că la ce salarii și pensii speciale aveți. Vă permiteți toți meritați dat 🔥

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *