SURSE: Premierul Ciolacu vrea schimbări în eșalonul doi la Fisc / Va fi schimbat Ionuț Mișa, șeful direcției Mari Contribuabili / Nicoleta Cârciumaru, șefa ANAF, rămâne în funcție

G4Media nov. 20, 2023 0 comentarii
euro, moneda, bancnote, bani

Premierul Marcel Ciolacu vrea să schimbe mai mulți șefi din ANAF și Autoritatea Vamală, dar nu se va atinge de președinta Nicoleta Cârciumaru, au declarat pentru G4Media surse guvernamentale.

Ar fi vizat și Ionuț Mișa, cel care a câștigat la concurs funcția de director al Direcției Mari Contribuabili din ANAF. Mișa a fost criticat oficial de Curtea de Conturi pentru că ”pasează responsabilitatea” de a face o inspecție fiscală la o firmă de băuturi alcoolice care are obligații fiscale neachitate la buget de 238 de milioane de lei.

Mișa a fost susținut de PSD în mai multe demnități publice, printre care șef la ANAF și ministru al Finanțelor.

Președinte al Autorității Vamale Române (AVR) este Ion Cupă din luna 2023. Cupă este un adevărat „traseist”, trecând din 2012 și până în prezent pe la PDL, PNL, ALDE și PMP. El a fost între 2005 și 2010 director la Finanțe Mehedinți, iar ulterior a mai lucrat și la Finanțe Gorj, între 2010 și 2012.

Schimbările vin pe fondul creșterii accelerate a deficitului bugetar.

Fostul premier Nicolae Ciucă, președinte al PNL, a recunoscut luni în premieră că guvernul pe care l-a condus și în care Adrian Câciu (PSD) a fost ministru al Finanțelor a greșit la estimarea veniturilor bugetare în 2023. ”A fost o greșeală în ce privește estimarea veniturilor”, a spus Ciucă joi la sediul PNL.

În aceste condiții, Ciolacu a cerut ANAF să accelereze combaterea evaziunii fiscale.

Sursa foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *