Surse: Traian Preoteasa, fost șef la CFR Marfă, este noul director al CFR Călători / Studii de securitate la Colegiul Național de Apărare

Elena Deacu sept. 30, 2021 2 comentarii
cfr, tren, calatori, caile ferate, vagon

Traian Preoteasa, fost director general al CFR Marfă, a fost numit director general la CFR Călători, potrivit unor surse consultate de Economedia.

Economedia a încercat să îl contacteze pe Traian Preoteasa pentru a obține o confirmare, dar fără succes.

Reamintim că Economedia a scris în exclusivitate, aici, la începutul lunii, că Ovidiu Vizante, cel care conducea CFR Călători încă din luna aprilie, și-a dat demisia din data de 27 august, cu intrarea efectivă în vigoare în data de 1 octombrie 2021.

Traian Preoteasa a avut de-a lungul timpului numeroase funcții de conducere în societățile de cale ferată. Astfel, el a fost director CFR Călători (2001-2005), director general adjunct al CFR Călători în 2005, director general al CFR SA în perioada 2005-2006, consilier la CFR SA (2006-2017), consilier al ministrului Transporturilor (2017-2018), director general interimar la CFR Marfă în perioada Guvernului Orban, director general adjunct al CFR SA.

El a mai făcut parte și din consiliul de administrație al unor companii de stat, precum Tarom.

Preoteasa a terminat liceul CFR Craiova, apoi Facultatea de Electrotehnica la Craiova, și-a obținut diploma de masterat de la Școala Națională de Științe Politice și Administrative, a făcut studii de apărare şi securitate naţională la Colegiul Național de Apărare, în 2005, și și-a luat doctoratul în inginerie mecanică, tot la Craiova. CV-ul lui Traian Preoteasa.

Inițial, el s-a angajat la Revizia de Vagoane din Craiova, iar cu timpul a ajuns director la principalele companii de cale ferată.

În 2011 Traian Preoteasa a făcut parte dintr-un lot de angajați ai CFR și CNADNR (compania de drumuri și autostrăzi) trimiși în judecată în dosarul gripei aviare, însă a fost achitat în fața ultimei instanțe care a judecat cazul.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: George Călin

Comentarii

  1. Nu cunosc aceasta persoana dar CV dumnealui la o multinationala nu era convingator.
    Partidul pune 6 luni un om apoi vine cu altul care nu are timp sa se conecteze.
    Si va asteptati ca Cfr Calatori sa mearga?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.