Târgul de tehnologie CES se va încheia cu o zi mai devreme decât era planificat

amd procesor

Târgul internațional de tehnologie CES se va încheia acum cu o zi mai devreme decât era planificat, a declarat organizatorul emisiunii globale de tehnologie și gadgeturi, după ce companii precum Amazon.com Inc și General Motors Co au renunțat la participarea personală la evenimentul din Las Vegas din cauza preocupărilor cauzate de răspândirea variantei Omicron a coronavirusului, scrie Reuters.

„Pasul a fost făcut ca măsură suplimentară de siguranță față de actualele protocoale de sănătate care au fost puse în aplicare pentru CES”, a declarat vineri organizatorul evenimentului Consumer Technology Association (CTA), anunțând că evenimentul se va încheia acum pe 7 ianuarie.

Răspândirea variantei foarte transmisibile Omicron a dus la o creștere bruscă a infecțiilor cu COVID-19 în întreaga lume, făcându-i pe mulți să-și reconsidere planurile de călătorie și a dus la mii de anulări de zboruri.

Numărul de noi cazuri de COVID-19 din SUA s-a dublat în opt zile, până la un record de 329.000 pe zi, în medie.

Pe măsură ce grijile legate de noua variantă au crescut, multe companii s-au retras de la prezentarea în persoană la evenimentul, planificat virtual, care începe pe 5 ianuarie cu peste 2.200 de expozanți.

În ultimele zile, o serie de firme, inclusiv Advanced Micro Devices, Procter & Gamble, Google Alphabet, Facebook, Meta Platforms, și-au redus de asemenea aparițiile în persoană.

Sony Electronics a declarat că va avea personal și participanți limitati la eveniment.

Toți participanții din Las Vegas vor trebui să fie complet vaccinați și să poarte măști. În zonă vor fi furnizate și truse de testare COVID-19, potrivit declarației CTA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *