Țările de Jos și România, cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană în al doilea trimestru al anului (Eurostat)

crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay

Produsul Intern Brut al Uniunii Europene şi al zonei euro a înregistrat o creştere de 0,6% în trimestrul II din 2022, comparativ cu precedentele trei luni, iar Ţările de Jos şi România au avut cel mai semnificativ avans, arată datele preliminare publicate miercuri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), citate de Agerpres.

În aceeaşi perioadă, Produsul Intern Brut al SUA a scăzut cu 0,2%. În ritm anual, economia americană a crescut cu 1,6% în perioada aprilie-iunie 2022.

În primul trimestrul din 2022, comparativ cu precedentele trei luni, Produsul Intern Brut a înregistrat o creştere de 0,5% în zona euro şi de 0,6% în UE.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cel mai semnificativ avans al economiei în trimestrul II din 2022, comparativ cu precedentele trei luni, a fost înregistrat în Ţările de Jos (2,6%), România (2,1%), Suedia (1,4%), Spania, Ungaria şi Bulgaria (toate cu 1,1%). Scăderi s-au înregistrat în Polonia (minus 2,3%), Letonia (minus 1,4%), Lituania (minus 0,4%) şi Portugalia (minus 0,2%).

Comparativ cu trimestrul II al anului trecut, PIB-ul a crescut cu 3,9% în zona euro şi cu 4% în Uniunea Europeană în perioada aprilie-iunie 2022, toate statele membre UE pentru care sunt disponibile datele raportând creşteri.

România a înregistrat o creştere anuală de 5,3% în trimestrul II din 2022, după un avans anual de 6,4% în primele trei luni.

Institutul Naţional de Statistică a anunţat că economia României a crescut cu 2,1% în trimestrul II al anului, faţă de trimestrul precedent, în timp ce faţă de perioada similară din 2021 avansul a fost de 5,3%.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. România se află în fruntea creșterii exporturilor UE către Malaezia cu 464% în prima jumătate a anului 2022, urmată de Croația cu o creștere de 111% și Olanda cu o creștere de 66%.
    Departamentul de Statistică din MALAYSIA a publicat date despre comerțul extern pentru iunie 2022 (anexat), iar România ocupă primul loc în UE, crescând exporturile de peste 5 ori, până la 591 de milioane de ringgiti malaezieni. Importurile din Malaezia în România au crescut cu 57%, al patrulea topul al creșterii în rândul țărilor membre ale UE. Exporturile românești au crescut în principal în produse minerale, mașini electrice, produse din lemn, produse optice și piese de aeronave. Importurile sunt în principal în mașini, cauciuc și ulei de palmier, cu un potențial foarte mare pentru panouri solare fabricate în Malaezia. Iunie este a doua lună consecutiv în care comerțul bilateral se transformă in excedent al României fata de Malaezia, în conformitate cu New Strait Times
    https://www.nst.com.my/news/nation/2022/07/813602/substantial-romanian-exports-malaysia

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.