Teodor Blidăruș, FintechOS: Reducerea numărului de angajați este determinată de decizia de a ne concentra pe mai puține piețe – Europa Centrală și de Est, Franța, Marea Britanie și SUA

Sergiu Neguț și Teodor Blidăruș, fondatori FintechOS Sergiu Neguț și Teodor Blidăruș, fondatori FintechOS

Reducerea numărului de angajați este determinată de decizia strategică de a ne concentra pe mai puține piețe – Europa Centrală și de Est, Franța, Marea Britanie și SUA, iar prin acest pas vom crește competitivitatea companiei și eficiența operațională pe piețele țintă, a declarat Teodor Bildăruș, CEO și cofondator FintechOS, într-un comunicat de presă. „Pe lângă concentrarea pe anumite segmente de piață, îmbunătățirea competitivitații, a solidității serviciilor și a produsului este una din prioritățile noastre de business”.

„Deciziile din această perioadă sunt parte a strategiei noastre de business adaptată la noua realitate socio-economică a industriei globale de tehnologie, dar și a demersurilor companiei de a ajunge pe profit, tocmai pentru că situația în care o companie depinde 100% de resurse financiare externe este inerent una de început, iar FintechOS are deja dimensiunea necesară la care poate elimina o astfel de situație”, spune Teodor Blidăruș, CEO și cofondator FintechOS.

Acesta spune că ultimele săptămâni au însemnat luarea unei decizii pe care au acceptat-o foarte greu. „Această decizie strategică, dar dureroasă, este un pas necesar pentru ca FintechOS să rămână un business robust, agil și pregătit pentru provocările de la orizont, fără a face compromisuri în ceea ce privește calitatea serviciilor”.

„Restructurarea anumitor roluri în companie vine într-o perioadă dificilă pentru toate companiile din IT, iar acum efortul nostru este îndreptat în primul rând pentru a ne susține colegii afectați de această hotărâre, atât prin compensații, cât și prin alte forme de suport din partea echipei de recrutare, incluzând consiliere și suport pentru plasarea lor în alte companii”, mai precizează acesta.

Compania anunță că va finaliza anul acesta cu venituri de aproximativ 30 de milioane de dolari, o creștere semnificativă față de anul anterior, iar începând cu 2024 va deveni o companie profitabilă. „Inițial ne-am propus acest obiectiv pentru finalul anului viitor, dar îl vom atinge mai devreme. Totodată, la începutul 2024, vom anunța o nouă rundă de finanțare care împreună cu propriul profit vor susține creșterea solidă și sustenabilă a companiei. Investițiile vor fi orientate în special către departamentele de cercetare-dezvoltare, customer service/delivery”, transmite reprezentantul FintechOS.

„În acest context global, dar și al maturității companiei, considerăm că strategia duală de profitabilitate și de atragere de capital suplimentar în 2024 vor menține FintechOS într-o poziția solidă atât în susținerea clienților existenți cât și în atragerea altora noi în piețele țintă”, mai precizează Teodor Blidăruș.

Reamintim că, săptămâna trecută, în spațiul public au existat anumite informații conform cărora compania ar mai avea doar 270 de angajați din cei 550 câți erau acum doi ani, din cauza a mai multor runde de concedieri, după cum a scris Economedia aici.

FintechOS este o companie din domeniul serviciilor financiare, lansată în 2017. Compania este cunoscută pentru rundele de finanțare atrase de-a lungul anilor: în 2019 a atras finanțare de 14 milioane de dolari condusă de Digital East Fund din partea Earlybird Venture Capital și OTB Ventures. În luna aprilie din 2021 a primit finanțare de 60 milioane de dolari condusă de fondul de investiții Draper Esprit, iar tot în 2021 în luna august compania a mai atras finanțare de 10 milioane de dolari.

Sergiu Neguț și Teodor Blidăruș, fondatori FintechOS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *