Termoenergetica scoate la licitație reabilitarea a 18 centrale termice de cvartal și a rețelelor aferente. În ce zonă și cât durează lucrările

conducte radet energetica apa calda retea termica

Termoenergetica, fosta RADET București, a scos la licitație lucrările de reabilitare a 18 centrale termice de cvartal și a rețelelor termice aferente, într-un contract pe 12 luni care are o valoare maximală de 20,5 milioane lei. Contractul este împărțit în loturi de câte șase centrale în zone Depou Ferentari, Luterană și Rosetti.

„1.Centrală termică: lucrări de instalații termice, instalații automatizare, instalații contorizare, rezistență și arhitectură, instalații electrice, instalații sanitare, instalații de gaze naturale, instalații pentru aer de combustie (introducere aer de ardere și ventilare CT), instalație detecție noxe și avertizare seismică, evacuare gaze de ardere, lucrări pentru încadrarea CT în nivelul de zgomot și vibrații conform normelor în vigoare; 2.Rețele termice : lucrări de rețele termice, rezistență, drumuri”, este descrierea lucrărilor ce urmează a fi făcute.

Ofertele se deschid în 15 noiembrie.

Termeoenergetica este în proces de reabilitare a alte 40 de puncte termice în Sectorul 4, lucrările urmând a dura un an și jumătate. Când Economedia.ro a relatat despre acest lucru, în luna mai, directorul Termoenergetica, Claudiu Crețu preciza că, după ce, în ultimii doi ani, compania s-a preocupat în special de reabilitarea rețelei, urmează și punctele termice. „Avem 1.000 de puncte termice în București. Berceniul este începutul, pentru că acolo am constatat că sunt cele mai vechi puncte termice, care n-au mai trecut printr-un proces de reabilitare de mai mult de 20 de ani”, spunea Crețu. Potrivit acestuia, lucrările ce vor fi efectuate vor optimiza procesul de aducere a agentului termic în caloriferele și băile cetățenilor din blocurile deservite. „Într-unele din aceste puncte termice plouă peste instalații, este normal, în aceste condiții, să existe probleme cu furnizarea agentului termic. O furnizare fără probleme presupune optimizarea întregului proces, de la preluarea în rețeaua primară, la ajungerea lui în punctul termic de unde este distribuit în apartamente”, mai afirma directorul citat.

Termoenergetica este distribuitorul agentului termic în București, oraș unde 55% din gospodării sunt încă branșate la rețeaua centralizată, agent care este produs de Elcen. Termeoenergetica etse în subordinea Primăriei București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *