Tesla a primit aprobarea de mediu de la autorități pentru fabrica din apropierea Berlinului

Redacția mart. 3, 2022 0 comentarii
tesla

Tesla a primit aprobarea finală de la biroul de mediu al statului Brandenburg pentru noua sa „Gigafactory” din afara Berlinului, a informat cotidianul de afaceri Handelsblatt.

Tesla așteaptă acum aprobarea pentru o licență pentru a începe producția la fabrica de vehicule electrice (EV) și la fabrica de baterii adiacentă din Gruenheide.

Handelsblatt a declarat că premierul statului Brandenburg, Dietmar Woidke, SPD va comenta detaliile deciziei de aprobare, la o conferință de presă de vineri la Potsdam.

Decizia nu înseamnă că Tesla va putea începe producția de mașini imediat, a spus Dietmar Woidke, adăugând faptul că Ministerul Mediului de stat a spus recent că producătorul va trebui să îndeplinească cerințe suplimentare înainte ca fabrica să poată începe să funcționeze.

Numeroase consultări publice axate în principal pe impactul asupra mediului al site-ului au întârziat procesul, directorul executiv al Tesla, Elon Musk, exprimându-se iritarea în mai multe rânduri față de complexitatea birocrației germane.

Sursă fotă: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.