Tesla ar putea începe livrările la noua fabrică de lângă Berlin pe 22 martie

Redacția mart. 10, 2022 0 comentarii
model y

Tesla a confirmat data planificată pentru livrarea primelor vehicule clienți de la fabrica din Grünheide, lângă Berlin: aceasta, denumită „Ziua livrării” va avea loc pe 22 martie, la ora 15:00.

Acest lucru se potrivește cu informațiile anterioare din rapoartele din presă, potrivit cărora ceremonia de deschidere a fabricii era planificată pentru 22 sau 23 martie. Elon Musk va fi și el acolo pentru a însoți predarea primelor 30 Model Y Performance către clienți.

În urmă cu aproximativ o săptămână, Tesla a primit autorizația finală de mediu pentru fabrica din Grünheide. La conferința de presă s-a spus că autorizația finală prevede peste 400 de condiții – totuși, ministrul de stat pentru Mediu, Axel Vogel, a declarat deja la acea vreme că Tesla dorește să îndeplinească aceste condiții în termen de două săptămâni – asta ar fi până la 18 martie.

O deschidere pe 22 martie cu predarea primelor mașini clienți ar fi așadar posibilă, cu condiția ca toate condițiile să fie într-adevăr îndeplinite în acest timp. Niciun vehicul nu poate fi produs spre vânzare la Giga Berlin până când nu se dovedește că Tesla îndeplinește toate cerințele.

Elon Musk și-a exprimat anterior nemulțumirea pentru întârzierile în producție cauzate de autoritățile germane, dar nu are de ales decât să se supună regulilor germane și să înceapă producția în apropierea Berlinului atunci când i se va permite.

Sursa foto: Tesla

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *