Tesla ar putea primi azi aprobarea autorităților germane pentru startul producției la fabrica de lângă Berlin

Supercharger

Landul german Brandenburg a convocat o conferință de presă în care este de așteptat să aprobe gigafabrica Tesla de 5 miliarde de euro amplasată lângă Berlin, dacă americanii lui Elon Musk vor îndeplini anumite condiții.

„Procedura de aprobare pentru fabrica de mașini electrice și baterii a companiei americane Tesla din Gruenheide din Brandenburg se apropie de finalizare”, a anunțat guvernul landului german într-un comunicat citat de Reuters.

Tesla așteaptă de luni de zile aprobarea pentru o licență pentru a începe producția la fabrica de vehicule electrice (EV) și la fabrica de baterii adiacentă din Gruenheide, lângă Berlin, încetinită de birocrația și opoziția locală.

CEO-ul Elon Musk și-a făcut cunoscută isupărarea față de legile și procesele germane, spunând într-o scrisoare către autorități anul trecut că cerințele complexe de planificare ale țării sunt în contradicție cu urgența necesară pentru combaterea schimbărilor climatice.

Musk spera că fabrica – cheia ambițiilor sale de a cuceri piața europeană, unde Volkswagen deține în prezent avantajul, cu o cotă de 25% din vânzările de vehicule electrice față de cei 13% ale Tesla – va fi pusă în funcțiune în urmă cu șase luni.

După câteva întârzieri, el a spus în octombrie anul trecut că speră să fie operațional până în decembrie. Compania nu și-a actualizat în continuare calendarul de lansare.

Sursa foto: Tesla

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.