Tesla își deschide, în premieră, rețeaua de încărcare și pentru alte tipuri de mașini electrice

tesla sursa foto: Pixabay

Tesla își deschide, în premieră, rețeaua de încărcare pentru alte mașini electrice pentru prima dată cu un program pilot în Țările de Jos. Programul va fi testat în 10 amplasamente din Olanda, a declarat luni compania, adăugând că șoferii olandezi de vehicule electrice care nu sunt Tesla pot accesa stațiile Tesla, sau Supercharger, prin aplicația Tesla.

Șoferii Tesla pot continua să folosească aceste stații, iar compania va monitoriza îndeaproape fiecare site pentru a detecta zonele aglomerate.

Tesla operează peste 25.000 de Superchargere în întreaga lume, în timp ce alți producători de automobile au format alianțe sau au investit în startup-uri pentru rețele, în timp ce pun în grabă vehicule electrice noi pe piață.

Supercharger-urile sunt deschise mașinilor cu sistemul de încărcare combinat favorizat de BMW, Daimler, Ford și Volkswagen, care include Audi și Porsche.

Tesla folosește standardul CCS în Europa, permițând unei game largi de mașini să încarce în stații fără un adaptor care folosește un conector similar.

Prețurile pentru șoferii non-Tesla vor include costuri suplimentare pentru a susține o gamă largă de vehicule și ajustări ale locului pentru a găzdui aceste vehicule, a spus Tesla. Prețul poate fi mai mic dacă e face abonament, a adăugat compania.

„Această mișcare sprijină direct misiunea noastră de a accelera tranziția lumii către energie durabilă”, a spus compania.

Tesla, care a depășit o capitalizare de piață de o mie de miliarde de dolari pentru prima dată săptămâna trecută, a sfidat problemele lanțului de aprovizionare și penuria globală de cipuri pentru a marca un trimestru record pentru livrările de mașini, pe măsură ce cererea crește și investițiile sale în noi fabrici dau roade.

sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *