Tesla nu va începe producția germană de baterii în masă înainte de 2024 – Handelsblatt

Redacția oct. 15, 2022 0 comentarii
masini, Tesla

Tesla nu va începe producția în masă de celule de baterii la fabrica sa europeană de lângă Berlin înainte de 2024, a relatat vineri cotidianul economic german Handelsblatt, citând experți, dintre care doi apropiați ai companiei, relatează Reuters.

Potrivit raportului, au fost descoperite probleme cu un proces de producție important prezentat de directorul general al Tesla, Elon Musk, în urmă cu doi ani.

În prezent, cercetarea în domeniul bateriilor de la situl din Gruenheide acoperă doar electrozii, în timp ce toate echipamentele pentru restul etapelor de producție de înfășurare, asamblare și formatare a celulelor sunt mutate la sediul central al Tesla din Texas, se arată în raport.

La capacitate maximă, uzina din Gruenheide, care se află încă în faza de accelerare, va produce 500.000 de mașini pe an, mai mult decât cele 450.000 de vehicule electrice pe baterii pe care rivalul german Volkswagen le-a vândut la nivel global în 2021.

De asemenea, în cele din urmă va genera 50 de gigawați oră (GWh) de celule de baterii, dar Tesla nu a comunicat un calendar pentru această parte a producției.

Acțiunile Tesla au scăzut cu 5,5% la mijlocul zilei de vineri în SUA.

Tesla intenționează în continuare să construiască o fabrică de celule de baterii în Gruenheide pe termen lung, se arată în raport, adăugând că, înainte de a se întâmpla acest lucru, compania trebuie să se descurce cu așa-numita acoperire uscată a electrozilor.

În timp ce testele cu această tehnologie se desfășoară în prezent cu succes, există o lipsă de implementare în producția la scară largă, se arată în raport.

sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *