Tesla va începe livrările de mașini produse la Gigafactory Berlin pe 22 martie

Redacția mart. 16, 2022 0 comentarii
model y

Tesla a confirmat că livrările de vehicule Model Y construite la Gigafactory Berlin din Germania vor începe pe 22 martie. Săptămâna trecută, după luni de întârzieri, Tesla a primit în sfârșit autorizația oficială de construcție în urma aprobării de mediu a proiectului său Gigafactory Berlin.

Toată lumea credea că este ultimul pas de reglementare necesar pentru ca Tesla să înceapă oficial producția la Gigafactory Berlin, dar aprobarea a fost condiționată de aproximativ 400 de cerințe diferite pe care producătorul auto trebuia să le confirme. În mod surprinzător, oficialii germani au spus atunci că se așteptau ca Tesla să îndeplinească toate aceste condiții în următoarele două săptămâni.

Acest lucru, ar pune începutul producției și livrărilor (din moment ce producția a început deja neoficial cu sute de vehicule Model Y observate ieșind din fabrică) la sfârșitul lunii martie, iar Tesla a confirmat că livrările vor începe pe 22 martie.

Gigafactory Berlin este esențială pentru planurile Tesla de a se extinde în Europa și de a-și îmbunătăți eficiența în producție și distribuție pe parcursul întregii operațiuni.

Odată ce a fost complet extinsă, se așteaptă ca fabrica să reducă considerabil nevoia Tesla de a importa mașini din fabrici din SUA și China, fapt ce ar permite o capacitate sporită pentru acele piețe și ar menține producția de vehicule mai aproape de clienții finali.

De asemenea, se așteaptă că noua fabrică să ajute foarte mult finanțele Tesla prin reducerea timpilor de tranzit. Deoarece Tesla deține vehiculele sale până când acestea sunt predate clientului final, vehiculele aflate în tranzit pentru o lungă perioadă de timp, cum ar fi transportul oceanic, reprezintă o mare presiune financiară pentru companie, nevoită deja să scumpească mașinile produse în SUA și în China.

Sursa foto: Tesla

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *