The Entrepreneurship Academy: Studenții facultății de business au realizat vânzări în valoare de 1,5 milioane de euro, în anul universitar 2021-2022

oameni de afaceri, antreprenorim business Sursa: Unsplash

The Entrepreneurship Academy, facultate de business din România, anunță că studenții au realizat vânzări în valoare de 1,5 milioane de euro, în anul universitar 2021-2022.

În anul 2021 – 2022, facultatea numără 34 de absolvenți, dintre care peste 60% au propriul business, 62 de business-uri active și 15 idei în testare ale studenților încă în program, 33 de experți în antreprenoriat și managementul afacerilor, implicați în procesul de predare, 5 mentori de business și 7 team coachi și 8 produse minime viabile (MVPs). 

Studenții EA sunt într-un proces continuu de învățare, iar pe perioada studiilor, proiectul lor este să dezvolte un business. Afacerile lor generează venituri, au proprii clienți, iar ei dezvoltă și îmbunătățesc servicii și produse, așa cum face orice antreprenor, alături de mentori cu experiență cum ar fi Dan Toma – Digital Marketing Director Zitec, Florentin Popescu – Branch Manager Adecco sau Raluca Radu – Senior Talent Acquisition Partner Capgemini. 

Printre cele mai cunoscute afaceri născute și incubate de-a lungul timpului în cadrul EA, sunt Flip.ro – care recent a atras eMAG în acționariat -, Glow2Go, Fustițe cu Luminițe, Confidas, The Outfit sau Difrnt. 

Cum arată 2022

Anul nou universitar va avea 38 studenți noi, dintre care 30% fete și 70% băieți, care vin din orașe precum București, Brăila sau Constanța și care au terminat licee cu diferite profiluri, de la  matematică și informatică, până la licee internaționale.  

Comparativ cu facultățile clasice, pentru a studia business și antreprenoriat în cadrul EA, elevii nu dau examen, ci trec printr-un proces de admitere interactiv – înscriere online pe baza CV-ului, a două eseuri și a unui video, o zi petrecută în cadrul facultății rezolvând o provocare de la un business real, numită Bootday și interviul final. 

Pentru a-și dovedi spiritul antreprenorial, tinerii pot da admiterea încă din clasa a XI-a și își pot achita taxa de studiu cu ajutorul burselor, metodelor de finanțare și sponsorizare puse la dispoziție de facultate. The Entrepreneurship Academy oferă burse în valoare de 500.000 de euro. 

Sursa: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *