The Objective: Digi va fi al patrulea mare operator de telefonie din Spania până la sfârșitul anului

digi-sigla

Digi va fi al patrulea operator spaniol ca mărime la sfârșitul anului, scrie publicația The Objective. Potrivit surselor The Objective, proiecția de creștere a companiei cu sediul în România, coroborată cu infrastructura actuală, îi va garanta această poziție chiar dacă rețelele cesionate în urma fuziunii dintre Orange și MásMóvil (locul 2 și 4 acum în Spania) vor merge către o altă companie, precum Finetwork sau Avatel. În plus, va fi într-o poziție foarte favorabilă pentru a începe să atace Vodafone pentru locul trei pe piață.

Deocamdată, fuziunea dintre operatorii spanioli Orange și MásMóvil așteaptă aprobarea Comisiei Europene, după cum anunța Reuters la începutul lunii martie.

Orange și MásMóvil au afirmat că fuziunea propusă nu va însemna o reducere a numărului de operatori de rețea din Spania, întrucât există cel puțin opt companii care oferă servicii fix-mobil pe piața internă.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

De asemenea, șeful operatorului rival Telefonica, José María Álvarez-Pallete, declarase recent că fuziunea dintre Orange și MásMóvil ar trebui să fie aprobată fără sau cu condiții minime, întrucât pe piața spaniolă există o concurență puternică în ceea ce privește infrastructura.

Surse din cadrul Telefónica, Orange și Vodafone insistă asupra faptului că întărirea acestui operator ar putea da o grea lovitură viitorului afacerilor lor în Spania. Pe scurt, este vorba amenințarea apariției unui “nou MásMóvil” care să împingă prețurile în jos și să ia clienții de la marii jucători.

De altfel, fuziunea anunțată anul trecut a avut loc în contextul în care toţi marii operatori din Spania se confruntau cu presiuni la capitolul preţuri din partea operatorului Digi Communications, care îşi extindea reţeaua de fibră optică din Spania şi concura agresiv pe segmentul low-end al pieţei. Această competiţie a afectat vânzările şi marjele de profit ale Orange Spania, determinând compania să îşi restructureze activităţile şi să disponibilizeze sute de angajaţi.

Ceea ce îi îngrijorează cu adevărat pe marii operatori, scrie The Objective este faptul că Digi se află în prezent într-o poziție comparativ mai bună decât MásMóvil înainte de începerea extinderii sale.

Operatorul de origine română are o rețea de fibră optică în creștere și un număr mai mare de clienți și venituri. În 2015, MásMóvil avea 458.000 de clienți de telefonie mobilă, nu avea nicio rețea de fibră optică și niciun client de bandă largă fixă. De asemenea, a avut o cifră de afaceri de 141 de milioane de euro la sfârșitul anului.

În cazul Digi, aceasta a avut o cifră de afaceri de 503 milioane de euro la sfârșitul anului 2022 (de patru ori mai mult) și are în prezent peste 4,9 milioane de clienți (843.000 de clienți de fibră optică).

Dacă acest nivel de creștere se menține, proiecțiile indică faptul că la sfârșitul acestui an ar putea ajunge la 6,8 milioane. (peste un milion de clienți de fibră optică) iar cifra lor de afaceri ar putea ajunge la 600 de milioane de euro.

Este adevărat că Digi mai are de recuperat din decalajul față de Vodafone, locul trei, care are o cifră de afaceri de peste 4 miliarde de euro pe an și peste 15 milioane de clienți, dar îl depășește deja la mai mulți parametri, iar acest lucru este îngrijorător în sector.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.