The Verge: CEO-ul Google le-a spus angajaților să se aștepte la mai multe reduceri de personal în acest an

google,alphabet, motor de cautare, gigant tehnologic american Sursa foto: Unsplash / Mitchell Luo

Directorul general al Google, Sundar Pichai, le-a spus angajaților să se aștepte la mai multe reduceri de personal în cadrul companiei deținute de Alphabet în acest an, a relatat The Verge, citând o notă internă, scrie Reuters.

Pichai a spus în memo că disponibilizările din acest an se concentrează pe eliminarea straturilor pentru a simplifica execuția și a impulsiona viteza în anumite domenii, potrivit raportului.

Mișcarea se adaugă la semnele că reducerile de personal vor continua în acest an, pe măsură ce companiile caută să adopte software de inteligență artificială și automatizare pentru a ușura volumul de muncă.

“Aceste eliminări de roluri nu sunt la scara reducerilor de anul trecut și nu vor atinge fiecare echipă”, a informat Pichai pe toți angajații în memoriu.

“Avem obiective ambițioase și vom investi în marile noastre priorități în acest an.”

Un reprezentant al Google a confirmat pentru Reuters că un e-mail a fost trimis tuturor angajaților, dar a refuzat să dezvăluie conținutul suplimentar al memo-ului.

Săptămâna trecută, Google a anunțat că va concedia mai mulți angajați din unitățile sale de asistență vocală, din echipele de hardware responsabile pentru Pixel, Nest și Fitbit, din echipa de vânzări de publicitate, precum și din echipa de realitate augmentată.

În ianuarie 2023, Alphabet a anunțat că intenționează să elimine 12.000 de locuri de muncă, sau 6%, din forța sa de muncă globală. În septembrie 2023, compania avea 182.381 de angajați la nivel global.

Sursa foto: Unsplash / Mitchell Luo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *