Touroperator: 2024 va fi primul an al revenirii la normalitatea din turism, egalând 2019 

Hotel, turism Sursa foto: Pexels

Sezonul estival 2024 aduce pentru litoralul românesc şi pentru cel bulgăresc, precum şi pentru Grecia şi Turcia, reduceri early booking de până la 30%, avansuri mici de 20-30% şi diferenţa de 70-80% cu 14 zile înainte de intrarea la cazare, arată datele touroperatorului IRI Travel.

Potrivit touroperatorului, turiştii beneficiază de reducerile maxime de early booking însă nu riscă nimic, deoarece avansul este rambursabil.

IRI Travel si agenţiile partenere din toată ţara se aşteaptă ca din 4 ianuarie rezervările să crească exponenţial şi datorită menţinerii unor reduceri de early booking maximale pe toată luna ianuarie.

Cele mai solicitate staţiuni pentru sezonul estival 2024 sunt în Bulgaria: Nisipurile de Aur, Albena, Sunny Beach, Obzor, în România: Mamaia, Eforie Nord, Neptun, Jupiter, în Grecia: Thassos, Halkidiki, Riviera Olimpului, iar în Turcia: Kuşadasi, Bodrum, Antalya.

Majoritatea turiştilor români aleg hoteluri de la 3 stele în sus, în Bulgaria optând în special pentru servicii all inclusive, dar cu o tendinţă în creştere în acest sens şi în ţara noastră. Cele mai solicitate sunt, la ora actuală, pe ambele litoraluri, hotelurile de 4 şi 3 stele, ambele categorii cu o pondere de 50% din total, urmate de hotelurile de 5 stele, cu o pondere de 40%.

Creşterea estimată în 2024 faţă de 2023, pe baza rezervărilor de până în prezent, este de 50%.

„Am sesizat anumite tendinţe noi, în ceea ce priveşte preferinţele turiştilor români pentru sezonul estival 2024. Mulţi turişti preferă vacanţe mai scurte, de 3-5 nopţi, dar rezervă mai multe vacanţe în acelaşi an. Este îmbucurătoare orientarea spre hoteluri cu servicii superioare de 4-5 stele. De asemenea, foarte căutate sunt minivacanţele pentru zilele libere naţionale, chiar dacă acestea nu sunt neapărat în sezonul de vară. Împreună cu agenţiile de turism partenere, ne străduim să oferim, permanent, cele mai bune şi eficiente opţiuni pentru vacanţele românilor”, a declarat Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Astfel, pentru un sejur de 5 nopţi în perioada 20 – 25 iunie, preţurile în staţiunile de pe litoralul bulgăresc pleacă de la 166 de euro/persoană, la un hotel de trei stele cu All Inclusive şi pot ajunge până la 535 euro/persoană la un hotel de cinci stele cu Ultra All inclusive, toate preţurile având incluse reduceri de Early Booking între 10 şi 33%.

În staţiunile de pe litoralul românesc, ofertele turoperatorului pleacă de la 343 lei/persoană, fără masă, la un hotel de trei stele şi pot ajunge la 993 lei/persoană cu mic dejun, la un hotel de patru stele, iar reducerile de Early Booking sunt între 10 şi 35%. Pentru Grecia, preţurile sunt de la 122 de euro/persoană, fără masă, la un hotel de trei stele şi până la 249 euro/persoană cu mic dejun la un hotel de patru stele, în timp ce în Turcia ofertele pleacă de la 148 euro/persoană cu demipensiune, la un hotel de trei stele, până la 324 euro/persoană cu All Inclusive la unul de cinci stele. Şi în aceste destinaţii reducerile de Early Booking sunt între 10 şi 35%.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *