Toyota rămâne cel mai mare producător auto din lume și se distanțează de locul secund, ocupat de Volkswagen

toyota mirai

Compania japoneza Toyota a anunțat vineri că vânzările sale de vehicule au crescut cu 10,1% anul trecut, iar ca efect rămâne cel mai mare producător de automobile din lume pentru al doilea an consecutiv și se distanțează de rivalul său, Volkswagen.

Producătorul auto a declarat că vânzările au fost de 10,5 milioane de vehicule în 2021, inclusiv cele ale afiliaților Daihatsu Motors și Hino Motors, scrie Reuters.

Aceasta se compară cu 8,9 milioane de unități livrate de Volkswagen în aceeași perioadă, cu 5% mai puține decât în ​​2020 și cea mai scăzută cifră de vânzări din ultimii 10 ani.

Producătorii de mașini au fost nevoiți să reducă producția, deoarece o penurie de semiconductori în timpul pandemiei de coronavirus a perturbat lanțurile de aprovizionare, stimulând concurența pentru componenta cheie în rândul producătorilor de dispozitive electronice de larg consum.

Cu toate acestea, compania japoneză a rezistat pandemiei mai bine decât majoritatea celorlalți producători de automobile, deoarece piața sa de origine, Japonia și anumite părți din Asia, au fost mai puțin afectate decât Europa.

Toyota, care publică veniturile din al treilea trimestru pe 9 februarie, a declarat că este probabil să nu atingă ținta de producție de 9 milioane de vehicule în anul fiscal care se încheie pe 31 martie din cauza perturbărilor legate de COVID-19.

Sursa foto: Toyota

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *