Toyota spune că va produce 10,6 milioane de vehicule în 2023

toyota Sursa foto: Facebook/Toyota

Toyota Motor Corp a anunțat luni că se așteaptă să producă până la 10,6 milioane de vehicule în acest an, avertizând totodată asupra riscului de scădere a proiecției sale dacă se va confrunta cu un impact din cauza lipsei de aprovizionare cu piese, scrie Reuters.

Gigantul auto a precizat că a stabilit un volum de producție de bază cu un interval de fluctuație a riscului de scădere de aproximativ 10% în cazul în care se va confrunta cu lipsuri în aprovizionarea cu piese, cum ar fi semiconductorii.

Compania Toyota a raportat la finalul lunii decembrie o creștere de 1,5% a producției globale de vehicule din noiembrie, atingând un nou record de 833.104 unități.

Producția internă a scăzut cu 3,3%, la 266.174 de vehicule, în timp ce producția de peste hotare a crescut cu 3,8%, atingând un maxim istoric de 566.930 de vehicule pentru luna noiembrie.

Vânzările și producția globală din noiembrie au depășit nivelurile de anul trecut, datorită cererii solide, în special în America de Nord, și a redresării aprovizionării cu piese de schimb care fusese afectată de încetinirea Covid-19, a precizat Toyota.

Sursa foto: Facebook/Toyota

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *