Traficul de mărfuri în porturile maritime a depăşit în prima jumătate a acestui an 32 de milioane de tone

Redacția iul. 21, 2021 0 comentarii
containere, transport, import, export

Traficul de mărfuri în porturile maritime a depăşit în prima jumătate a acestui an 32 de milioane de tone, cu o creştere de 8% faţă de aceeaşi perioadă din 2020, informează Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, citată de Agerpres.

“Traficul de mărfuri înregistrat de la începutul anului în porturile maritime româneşti se menţine în creştere, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Traficul total de mărfuri este de 32,11 milioane tone în primul semestru al anului 2021, faţă de 29,73 milioane tone în aceeaşi perioadă a anului trecut, cu o creştere de 8%”, se arată într-un comunicat postat miercuri pe pagina de Facebook a Administraţiei Porturilor Maritime.

Din traficul total, 10,43 milioane de tone reprezintă importuri, 9,35 milioane de tone exporturi, 9,96 milioane de tone tranzit şi 2,35 milioane de tone cabotaj. De asemenea, din traficul total, 24,24 milioane tone reprezintă trafic maritim şi 7,87 milioane tone reprezintă trafic fluvial.

Traficul de cereale se menţine la aproximativ acelaşi nivel ca în anii anteriori, atingând aproximativ 11 milioane de tone în primul semestru.

“Creşteri semnificative de trafic se regăsesc în cazul următoarelor grupe de mărfuri: petrol brut, combustibili minerali solizi, minereuri de fier, produse metalice, minereuri, deşeuri neferoase. Scăderi de trafic au fost înregistrate pentru produse petroliere, îngrăşăminte, seminţe uleioase şi fructe oleaginoase”, se menţionează în comunicat.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *