Transgaz a semnat la Davos un acord cu un fond de investiții pentru proiecte de infrastructură pregătită pentru hidrogen în valoare de 626 milioane euro

transgaz Sursa foto: Transgaz

Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale Transgaz a anunțat marți că a semnat un acord cu Fondul de investiții al Initiațivei celor Trei Mări (3SIIF), pentru a dezvolta în România proiecte de 626 milioane euro în infrastructură de gaze naturale pregătită pentru hidrogen.

Acordul privind foaia de parcurs a fost semnat astăzi la Forumul Economic Mondial de la Davos.

„Acordul recunoaște importanța strategică și economică a investițiilor în infrastructură de gazoducte din România. Având în vedere rezervele interne extinse de petrol și gaze naturale ale României, se anticipează că investițiile suplimentare în infrastructură de transport al gazelor naturale vor stimula dezvoltarea economică în regiune, sprijinind în același timp securitatea energetică europeană și tranziția energetică în regiunea celor Trei Mări”, arată Transgaz.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Acordul prevede dezvoltarea în comun a unui număr de proiecte de infrastructură de gaze naturale pregătită pentru hidrogen în România, prin intermediul unor noi societăți mixte de proiect deținute de Transgaz și 3SIIF.

Valoarea totală a proiectelor se estimează a fi de până la 626 milioane euro și, după finalizare, acestea vor fi vândute către Transgaz. De îndată ce proiectele vor fi vândute către Transgaz, Transgaz va deține și va opera activele proiectelor în conformitate cu legislația română aplicabilă.

Părțile semnatare anticipează finalizarea și semnarea documentației privind tranzacția în cel de al treilea trimestru al anului în curs, iar constituirea unei prime societăți mixte de proiect este prevăzută înainte de sfârșitul anului.

Beata Daszynska-Muzyczka, președinta Fondului, a declarat: „Securitatea energetică în regiunea celor Trei Mări nu a avut niciodată o importanță mai mare. Avem nevoie de o infrastructură energetică de ultima generație pentru a continua dezvoltarea economiilor noastre. Până în prezent, regiunea a avut cea mai rapidă creștere economică din UE și cred cu tărie că acest lucru va continua să atragă capital privat pentru investiții în infrastructură din regiunea noastră.”

Ion Sterian, director general al Transgaz, a adăugat: „Compania Transgaz, operatorul tehnic al Sistemului Național de Transport al Gazelor Naturale din România, este interesată să dezvolte proiecte strategice de infrastructură de gaze naturale în România, care să contribuie la securitatea energetică și la tranziția către neutralitatea emisiilor de carbon. O asociere cu Fondul de Investiții al Inițiativei celor Trei Mări, care are că obiectiv accelerarea dezvoltării economice și sporirea conectivității și cooperării în întreagă regiune a Mării Baltice, Mării Negre și Mării Adriatice, ar fi un pas important în atingerea obiectivelor Transgaz”.

Fondul de investiții al Inițiativei celor Trei Mări (3SIIF) este un fond comercial dedicat investițiilor în infrastructură din Europa Centrală și de Est.  Fondul va investi în infrastructură energetică, de transport și digitală din statele membre ale Uniunii Europene din ECE care se învecinează cu Marea Baltică, Marea Adriatică și Marea Neagră, unde cererea de investiții comerciale pe termen lung în infrastructură națională este printre cele mai mari din UE. Regiunea celor Trei Mări cuprinde 12 state membre ale UE din Europa Centrală și de Est care se învecinează cu Marea Baltică, Marea Adriatică și Marea Neagră.

Investițiile Fondului cuprind: Cargounit, cel mai mare operator de leasing de locomotive din Polonia, care se extinde în prezent în regiunea celor Trei Mări; Enery, o companie de producție de energie regenerabilă care dezvoltă proiecte în regiunea celor Trei Mări; și Greenergy, o platforma de centre de date care vizează satisfacerea nevoilor de calcul și stocare de date din regiunea celor Trei.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Stiti ce bine arde hidrogenul ? Trebuie doar sa va uitati la o zi insorita pe cer …

  2. Si ce leg are forumul econ mondial (unde se fac si desfac globalismele elitelor satanice) cu Transgaz ?
    Ia sa vedem cine stie sa raspunda…

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.