Transilvania este printre destinațiile preferate de români pentru sărbătorile de Paște

via transilvanica, sat sasesc, biserica

Gradul de ocupare pentru Sărbătorile Pascale în pensiunile din Ţara Făgăraşului este de aproximativ 75%, unul destul de bun, în trendul înregistrat la nivelul întregii ţări, iar preţurile sunt similare cu cele din 2021, scrie Agerpres.

„Eliminarea restricţiilor a crescut considerabil vânzările pentru pachetele turistice de Paşte. Gradele de ocupare pe teritoriul ţării noastre pentru sărbătorile pascale este destul de bun. Nu a ajuns la 100%, dar preconizez că se învârte în jurul cifrei de 75%. Cu siguranţă că dacă voucherele de vacanţă pentru cei care lucrează în sistemul de stat ar fi sosit, gradul de ocupare ar fi ajuns spre 100%”, a declarat pentru Agerpres Cristian Vlad, preşedintele Regiunii Central-Nordice a Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

În privinţa preţurilor în pensiunile din Ţara Făgăraşului, în perioada Sărbătorilor Pascale, Cristian Vlad a menţionat că tarifele sunt corecte şi similare cu cele din 2021.

„Am urmărit destul de atent evoluţia preţurilor pentru minivacanţa de Paşte şi am observat că acestea sunt similare cu cele din 2021. Dacă mă refer la Ţara Făgăraşului, regiune pe care o reprezint, tarifele sunt, din punctul meu de vedere, corecte, şi pornesc de la aproximativ 200 euro/persoană/pachet de 3 nopţi cu demipensiune, sau 300-320-350 euro/persoană/ pachet de 3 nopţi all inclusive şi cu acces la diverse facilităţi (piscină, saună, spa). Bineînţeles, pensiunile care organizează pachete pentru Sărbătorile Pascale pun la dispoziţia turiştilor diverse activităţi specifice perioadei, cum ar fi excursiile la mănăstirile din zonă pentru participarea la slujba de Înviere, sau ateliere de încondeiat ouă etc. Bucatele pregătite sunt tipice sărbătorilor pascale. De pe mese nu vor lipsi drobul şi friptura de miel, cozonacul, pasca şi alte preparate tradiţionale româneşti, asezonate cu palincă, vişinată şi vin”, a transmis preşedintele Regiunii Central-Nordice a Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Ţara Făgăraşului este o depresiune şi un ţinut istoric din Transilvania, la poalele Munţilor Făgăraş, situată de-a lungul cursului mijlociu al râului Olt, cu centrul în cetatea medievală Făgăraş. Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Ţara Făgăraşului, care include 26 de comune, cu aproximativ 100 de sate, din judeţele Braşov şi Sibiu, a construit în urmă cu doi ani un brand local pentru o promovare naţională şi internaţională a zonei.

În Ţara Făgăraşului sunt aproximativ 400 de unităţi de cazare, cele mai multe case de vacanţe şi pensiuni, majoritatea fiind clasificate cu trei margarete, potrivit Asociaţiei.

Sursa Foto: Via Transilvanica/ Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *