Trei producători de mașini electrice Tesla, Rivian și Lucid, cele mai valoroase companii auto de pe piață

rivian

Acțiunile Tesla au crescut din nou miercuri, după ce șeful executivului Elon Musk și-a vândut mai multe acțiuni, în timp ce alți producători de vehicule electrice de mare zbor și-au frânat creșterea. Producătorul de mașini electrice de lux Lucid Group a scăzut cu peste 5%, în timp ce Rivian Automotive a scăzut cu 15%, pentru prima dată de la debutul său pe piață, săptămâna trecută, care a făcut din companie al doilea cel mai valoros producător auto american.

Potrivit Reuters, valoarea de piață a Lucid a eclipsat-o marți pe cea a Ford, după ce compania a declarat că are încredere că va produce 20.000 dintre viitoarele sale sedanuri Lucid Air în 2022.

Tesla a urcat cu 3,25% la 1.089,01 dolari, în timp ce investitorii au luat în considerare vânzarea de către Musk a încă 973 de milioane de dolari în acțiuni pentru a plăti taxe.

Investitorii au schimbat miercuri în acțiuni Tesla în valoare de 33,8 miliarde de dolari, mai mult decât orice altă companie de pe Wall Street și mai mult decât dublul cifrei de afaceri a Apple, a doua cea mai tranzacționată companie, potrivit Refinitiv.

Musk a vândut un total de 8,2 milioane de acțiuni începând cu 8 noiembrie, reprezentând aproximativ jumătate dintre acțiunile sale Tesla pe care s-a angajat să le vândă la începutul acestei luni. Veniturile brute din vânzările sale de acțiuni sunt de aproximativ 8,8 miliarde de dolari.

Producătorii de vehicule electrice ar putea beneficia de noi subvenții semnificative pentru vehicule electrice din partea guvernelor, inclusiv planul de cheltuieli „Build Back Better” al președintelui american Joe Biden, care solicită credite fiscale extinse pentru persoane fizice și companii pentru a cumpăra vehicule electrice.

Sono Group NV), care produce mașini electrice integrate cu panouri solare, a crescut cu 155% la debutul său Nasdaq, iar Canoo a urcat cu 3,35% după ce producătorul de camionete electrice a declarat că va începe producția din SUA în ultimul trimestru al anului 2022, după ce a declarat în iunie că producția va începe în 2023.

Foto: Rivian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *