Turcia va lansa un program de 5 miliarde de dolari pentru a produce 1 milion de mașini electrice pe an cu ajutorul BYD-ului chinezesc

BYD masina electrica china asia 3 sursa foto: Unsplash

Turcia va lansa un program de 5 miliarde de dolari pentru a-şi creşte producţia anuală de vehicule electrice la un milion de maşini, a declarat preşedintele Tayyip Erdogan, adăugând că Ankara va dezvălui alte pachete de stimulente pentru zonele de înaltă tehnologie, în valoare totală de 30 de miliarde de dolari, transmite Reuters, citată de News.ro.

Erdogan a declarat vineri, la Istanbul, că Turcia a deschis calea pentru ca producătorii de vehicule electrice să investească în Turcia, şi anume prin intermediul celui mai mare producător de vehicule electrice din China, BYD, care a acceptat să construiască o fabrică de producţie de un miliard de dolari în ţară.

El a mai spus că Ankara vrea să fie un jucător important în acest domeniu, pe termen lung.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

”Implementăm un pachet de stimulente de 5 miliarde de dolari în acest domeniu, pentru a creşte capacitatea noastră anuală de producţie la cel puţin un milion de unităţi”, a spus Erdogan.

Guvernul a pregătit un alt pachet de investiţii, de 5 miliarde de dolari, pentru a construi o fabrică de  semiconductori.

”Prin apelul nostru pentru baterii, ne propunem să devenim o bază regională de producţie prin construirea unei capacităţi de 80 gigawaţi oră până în 2030”, a spus el, adăugând că un pachet de stimulente de 4,5 miliarde de dolari va fi introdus şi pentru aceasta.

Erdogan a mai arătat că Turcia va oferi subvenţii de 2,5 miliarde de dolari pentru instalaţiile de celule solare cu o capacitate de până la 15 GW şi că guvernul a alocat încă 1,7 miliarde de dolari pentru fabricarea de componente critice pentru energia eoliană.

Cu toate aceste stimulente, Erdogan a spus că Turcia îşi propune să atragă cel puţin 20 de miliarde de dolari în investiţii din sectorul privat, adăugând că Ankara va anunţa mai multe detalii în curând.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: