Ucraina își reface porturile de la Dunăre pentru a putea exporta cereale / ”160 de nave așteaptă în Marea Neagră să intre în Canalul Sulina, dar nu pot, deoarece capacitatea canalului este de doar cinci-șase nave pe zi”

G4Media iul. 9, 2022 0 comentarii
ucraina, rusia, grau, cereale, criza alimentara, razboi, blocaj, productie, vase, nava, transport

Ucraina reabilitează și extinde unele dintre porturile sale fluviale de pe Dunăre, care nu au mai fost folosite de mult timp, pentru a facilita exportul de cereale din cauza blocadei Rusiei la Marea Neagră, a declarat șefa departamentului de politică agricolă din regiunea Odessa, Alla Stoyanova, informează Corriere della Sera.

Înainte de război, porturile fluviale ucrainene de pe Dunăre erau foarte rar folosite, iar unele dintre ele se aflau într-o stare de degradare completă. Cu toate acestea, după invazia Rusiei și controlul acesteia asupra rutelor de ieșire la Marea Neagră, Kievul a decis să își refacă vechile porturi fluviale pentru a evita blocada maritimă și pentru a accelera exportul de cereale.

“Să luăm exemplul portului de pe râul Reni, nu a fost folosit deloc în ultima vreme, așa că acum lucrăm pentru a-l extinde, împreună cu alte porturi fluviale, pentru a crește capacitatea” a spus Stoyanova, referindu-se la unul dintre cele mai importante porturi din regiunea Dunării în perioada Uniunii Sovietice și un pasaj spre România.

În momentul de față, peste 160 de nave așteaptă în Marea Neagră să intre în Canalul Sulina, dar nu pot, deoarece capacitatea canalului este de doar cinci-șase nave pe zi, scrie ziarul italian.

Sursa foto: STRINGER / AFP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *