UiPath, rezultate peste așteptări în primul trimestru. Compania și-a majorat veniturile cu 65%, dar pierderea s-a adâncit la 239 milioane de dolari

uipath

UiPath, compania de software de automatizare a întreprinderilor, pornită din România, a anunțat că a obținut venituri de 186,2 milioane dolari în primul trimestru fiscal al anului, cu 65% mai mari față de anul trecut, când veniturile erau de 113 milioane de dolari, potrivit primului raportul emis în calitate de companie tranzacționată public.

„Am avut un început excepțional de puternic pentru anul fiscal 2022, veniturile recurente anualizate din primul trimestru crescând cu 64%, an la an, la 653 milioane dolari, o dovadă a poziției noastre de lider în automatizarea software-ului pentru întreprinderi”, a comentat Daniel Dines, co-fondator și director executiv UiPath.

Aceste rezultate vin în contextul în care analiștii de pe Wall Street estimau venituri de 168,6 milioane de dolari și venituri recurente anualizate de 613,4 milioane de dolari.

Pierderea netă a companiei s-a adâncit însă la 239 milioane de dolari, de la 52 milioane de dolari, în primul trimestru al anului trecut.

Acţiunile UiPath au scăzut marţi pe Bursa de pe Wall Street, chiar dacă primul unicorn românesc a depăşit aşteptările analiştilor de pe Wall Street, potrivit MarketWatch, citat de Agerpres.

După închiderea şedinţei de tranzacţionare, acţiunile au scăzut cu 12%, după ce în sesiunea ordinară au urcat cu 2,9%, încheind la 76 de dolari.

Sursa foto: Facebook/UiPath

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *