UiPath trece la restructurări: Compania renunță la 5% din angajați

Redacția iun. 27, 2022 1 comentarii
uipath

Unicornul românesc UiPath, cea mai mare companie de RPA (Robotic Process Automation) – Automatizarea Robotizată a Proceselor – din lume, a anunțat oficial că va concedia 5% de angajați, ca parte a unui proces global de „reorganizare a funcțiilor”.

Măsurile vor include probabil o reducere globală cu 5% a forței de muncă globale de 4.200 de persoane până la 30 aprilie. Cele mai multe disponibilizări vor avea loc probabil până la sfârșitul trimestrului al doilea din 2023. Compania estimează că va suporta aproximativ 15 milioane de dolari în cheltuieli de restructurare, legate în principal de pachete de compensații.

Consiliul de administrație al UiPath a aprobat decizia de a reduce numărul de angajați, invocând necesitatea de a crește profiturile, se arată în dosarul Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse.

„Acest proces vine după doi ani în care compania a crescut într-un ritm extrem de rapid, iar acum este momentul să evaluăm echipele și investițiile interne. Echipa de management a decis să reorganizeze liniile de afaceri care nu se aliniază cu focalizarea actuală și să implementeze schimbări care ajută la menținerea culturii organizaționale UiPath”, a spus compania într-un comunicat de presă.

Un purtător de cuvânt a declarat pentru CNBC că disponibilizările UiPath nu sunt legate de condițiile pieței.

„În contextul prioritizării în curs de desfășurare a afacerilor, UiPath întreprinde o acțiune de restructurare care se va concentra în primul rând pe eficacitatea organizației noastre de introducere pe piață”, a spus purtătorul de cuvânt, menționând că compania crede că reducerile o vor ajuta să-și simplifice abordarea pe piață și vor conduce la o productivitate mai mare a vânzărilor și o mai bună segmentare a pieței.

Furnizorul de software are peste 45 de birouri în SUA, Europa și Asia.

Informațiile despre această restructurare vin în contextul în care numeroase companii din tehnologie au trecut la restructurări, după câțiva ani de creștere puternică oprită acum abrupt de scăderile puternice de pe piețele financiare. UiPath s-a alăturat așadar listei companiilor care concediază personal, mai multe companii precum Netflix, Microsoft și PayPal lansând disponibilizări și înghețând angajările. În această perioadă, mai multe companii reduc forța de muncă, deoarece încetinirea economică continuă să limiteze perspectivele lor de creștere.

Acțiunile PATH se tranzacționau în scădere cu 2,28% la 21,42 dolari, luni seară, care se adaugă la pierderea de 50% acumulată de la începutul anului.

Notă! Articolul a fost corectat pentru a repara informații transmise inițial greșit de către Economedia. Inițial, Economedia a scris că printre cei care vor părăsi compania se numără directorul financiar (CFO-ul) Marie Meyers. În realitate, Marie Myers a părăsit compania încă de acum 3 ani. CFO-ul companiei este Ashim Gupta.

Sursa foto: Facebook/UiPath

Comentarii

  1. Cred ca este nevoie de o atenție mai mare in analiza premergătoare scrierii de articole. Actualul CFO este Ashim Gupta care a preluat rolul de la Marie Mayers in 2020. Aceasta informație contravine titlul care transformă acest articol in click-bait!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.