UMB a depus ofertă la contractul CNAIR de 7 miliarde lei pentru lotul cu tunelul Meseș de pe Autostrada Transilvania. WeBuild (Italia) și încă 5 constructori din Turcia, în cursa pentru cel mai mare contract de până acum

Autostrada Transilvania Tunel meseș licitație suspendată

Șapte oferte au fost depuse la contractul pentru proiectarea și construirea lotului cu tunelul Meseș de pe Autostrada Transilvania, cel mai mare contract de infrastructură rutieră pe care CNAIR l-a scos la licitație până acum. Constructorul român UMB a depus ofertă pentru cei 41 de kilometri dintre Poarta Sălajului, Zalău și Nușfalău, de asemenea WeBuild (Italia) și alți cinci constructori din Turcia : Ictaș, Nurol, Mapa, Makyol și Tekfen. UMB este în asociere cu firma Euro-Asfalt din Bosnia Herțegovina, la fel ca pe Lotul Margina-Holdea de pe A 1 Lugoj-Deva.

,,Până astăzi, la termenul limită de depunere a ofertelor, 7 operatori economici s-au înscris pentru a câștiga contractul pentru proiectarea și execuția celor 41 km dintre Poarta Sălajului și Nușfalău, inclusiv Tunelul Meseș:

– Asocierea SA & PE CONSTRUCT SRL – SPEDITION UMB SRL – TEHNOSTRADE S.R.L. – EURO-ASFALT d.o.o (România – Bosnia Herțegovina)

– WEBUILD SPA – MILANO (Italia)
– IC IÇTAŞ INŞAAT SANAYI VE TICARET A.Ş. (Turcia)
– Asocierea MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. – OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. (Turcia)
– MAPA INSAAT VE TICARET A.S. (Turcia)
– Asocierea NUROL INSAAT VE TICARET A.S. – DUYGU TAAHHÜT VE İNŞAAT A.Ş. (Turcia)
– Asocierea TEKFEN INSAAT VE TESISAT A.S. – DOGUS INSAAT VE TICARET A.S. (Turcia)

Contractul pentru construcția celor 41 km (din care 2,8 km de #tunel), are o perioadă de implementare de 78 de luni (18 luni pentru etapa de proiectare și 60 de luni pentru etapa de execuție a lucrărilor). Contractul prevede inclusiv construcția a 65 de viaducte, poduri și pasaje (în lungime totală de aproximativ 13 km) și a Tunelului Meseș (în lungime de 2,89 km). Valoare estimată este de 7,48 miliarde lei fără TVA, iar finanțare va fi asigurată din Fonduri Europene Nerambursabile.” a transmis luni, șeful CNAIR, Cristian Pistol.

Tunelul Meseș

Tunelul Meseș are o lungime de 2,8 kilometri și două galerii. Viteza de proiectare este de 120 km/h.

Sursa Foto : captură Youtube

Comentarii

  1. 99% va castiga Umb, insa mi-e teama ca cel mai greu lot daca ajunge tot la Umb va fi sufocat de lucrari si o sa fie prea mult pentru ei.
    Ne vedem ce se va intampla.
    Sper ca pana decembrie va fi semnat contractul cu cineva.

  2. Serios?? O autostrada care trebuia di alizata demult lentru ca la inceputul anilor 2000 ,culmea a fost si platita dar se zice ca Bechtel este de vina ca nu s- finalizat dar banii au disparut!!!

  3. Peste doi ani UMB va finaliza A7 si Drumul expres Craiova -Pitești lotul 3 si 4 și va avea la dispoziție toate forțele pentru această lucrare.
    Să dea Cel de Sus să câștige !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *