Wild Group, ca beneficiară al unui proiect european finanțat prin Fondul Tranziție Justă, a scos la licitație în SICAP un contract de 47 de milioane lei pentru construcția unui Centru Expozițional Regional de Promovare a Diversității Acvatice la Tîrgu Jiu.
Aceasta este o firmă deținută de Șerban Cristi Daniel ce operează un restaurant pe nume Dumbrava Minunată, mai multe săli de evenimente și un hotel sub brandul Ramada în localitate. Compania nu a avut niciodată de la înființare o cifră de afaceri mai mare de 6 milioane lei anual, anul trecut a avut un profit de 93.000 de lei (de la 1,7 milioane lei în 2022), iar datoriile sunt egale cu cifra de afaceri, potrivit Termene.ro.
Parcul acvatic, care va avea în centru un ștrand, se va realiza pe un teren deținut de firmă în spatele hotelului Ramada.
„Terenul vizat de investiție, este proprietatea firmei (conf. documentelor de proprietate, anexate) si se află în spatele actualului hotel al firmei – RAMADA din Tg. JIU…este o construcție S+P+2E, având o suprafață construita de cca. 2.160 mp /nivel.
Destinația propusă a fiecărui nivel, este următoarea:
- Subsol și parter acvarii și biotopuri de promovare a diversității acvatice.
- Aceasta expoziție permanenta, unica la nivel național, va găzdui acvarii de diferite dimensiuni, echipate cu plante și vietăți marine din toate mediile acvatice.
- Etaj 1: Spațiu expozițional, destinat organizării periodice de diverse expoziții tematice, permanente sau itinerante, realizate in colaborare cu muzee sau colecționari de renume.
- Etaj 2: Spații de relaxare pentru adulți, spații amenajate pentru divertisment copii, spații pentru proiecții diverse (tematice, in legatura cu expozițiile găzduite), spatii destinate comercializării/ desfacerii de produse / materii prime tradiționale locale/hand‐made, spatii tehnice, birouri, etc.
Pe fiecare nivel mai sunt prevăzute: circuite distincte, numeroase spatii tehnice, grupuri sanitare pentru femei, bărbați si persoanele cu dizabilități, rampe de acces si un ascensor pentru 8 persoane. Suplimentar, s‐au prevăzut (pentru urcarea scărilor), doua elevatoare cu șenile pentru scări pentru persoane cu dizabilități”, este descrierea proiectului, din caietul de sarcini.
În domeniul achizițiilor publice, acest parc acvatic este primul proiect major al acestei firme. Până acum, a avut doar mici contracte de catering școlar în Târgu Jiu.
Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, este încântat de investiția Wild Group, pentru că ar pune localitatea în circuitul turistic național și, poate, internațional. „Investiție 100% privată, a fost ideea antreprenorului. Sigur că i-am dat tot concursul, pune orașul nostru în peisajul turistic și pentru o altfel de clientelă. Înțeleg că va aduce acvarii de mari dimensiuni și rechini, alte specii exotice. Aici nu vorbim de un ștrand, ci de un ansamblu acvatic, printre cele mai mari de acest tip din Europa”, spune Romanescu, pentru Economedia.ro.
Wild Group a fost selectată în luna aprilie 2024 ca beneficiară a acestui proiect cu un calificativ de „excelență”, anume peste 75 de puncte, dintr-un total de 100, și a semnat contractul de finanțare cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în octombrie. Acest proiect fusese înaintat la la Minister de organismul intermediar Agenția pentru Dezvoltare Regională SV Oltenia.
Partea de construcție pentru acvarii (cu toată structura tehnică și echiparea aferentă) va fi livrată și instalată de către o firmă specializată. Clădirea va mai fi dotată cu un sistem fotovoltaic, cu o putere instalată totală de 400Kw, două stații de recirculare și tratare a aerului și 4 chillere (pompe de căldură) de 180kw.
Toată construcția va dura 18 luni.