Un autobuz cu hidrogen va fi testat pe drumurile din Cluj-Napoca

Redacția oct. 15, 2021 0 comentarii
solaris urbino model

Un autobuz propulsat cu energie derivată din hidrogen a fost adus în Cluj-Napoca și va fi testat în transportul local de către Compania de Transport Public (CTP), după parcurgerea procedurilor de punere în circulație, scrie ziarulfaclia.ro. Directorul CTP, Liviu Neag susține că autobuzul cu hidrogen constituie o noutate pentru transportul public.

Autobuzul Urbino 12 propulsat cu energie derivată din hidrogen a fost prezentat oficial, vineri, la Cluj-Napoca, urmând ca, după parcurgerea procedurilor de punere în circulație, să fie testat de Compania de Transport Public(CTP).

„Cred că are un viitor foarte important și va avea succes pe piața transportului public. Pe lângă faptul că nu este poluant, acest mijloc de transport răspunde tuturor cerințelor atât din punct de vedere al siguranței circulației, cât și al echipării. Are podea joasă, este dotat cu camere video în interior și exterior, are trapă pentru persoanele cu dizabilități, plasme interioare și sistem de numărare a călătorilor. Cu alte cuvinte, are o dotare full”, a declarat Liviu Neag, directorul CTP, citat de presa locală.

În acest moment 50% din flota de transport public a orașului este electrică, iar obiectivul asumat de municipalitate este ca până în anul 2026 întreaga flotă de transport în comun să fie verde și nepoluantă.

Sursa: Solaris (model Urbino 12)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.