Un IT-ist cu firmă înființată anul trecut a câștigat un contract de 1,5 milioane lei de la Primăria Sector 3 pentru realizarea unei Platforme informatice de monitorizare în timp real a stadiului reabilitării termice pentru fiecare bloc

reabilitare bloc sector 2 Sursa foto: ps2.ro

Jarvis Tehnology va dezvolta pentru Primăria Sectorului 3 din București o platformă informatică de monitorizare a proiectelor de reabilitare termică a blocurilor de locuințe din sector, fiind câștigătoarea unei licitații organizate în acest sens, cu o ofertă de 1,5 milioane lei.

Jarvis din Râmnicu Vâlcea este, conform monitorizării Termene.ro, o companie înființată anul trecut, în 3 iunie. În jumătatea lui 2022 , a realizat o cifră de afaceri de 657.000 lei, din care 575.000 de lei a reprezentat profit net. Firma are un singur angajat, care este și asociat unic, Andrei Florian Popescu. Acesta mai deține, în asociere, și o firmă de consultanță, Forstech Consulting, care a fost înființată tot anul trecut, în iunie, împreună cu Ionuț – Marius Sandu, și care are o cifră de afaceri  de 0 lei. Ar mai fi de precizat că, anul trecut, Jarvis a avut un singur proiect cu o autoritate de stat, care este chiar Primăria Sectorului 3. Este vorba de o achiziție de 130.000 de lei de pachete software făcută de PS3.

Potrivit descrierii din caietul de sarcini, platforma informatică pentru blocurile din S3 va oferi toate informațiile cu privire la fazele de implementare și monitorizare a proiectelor de reabilitare termică, precum și a accesului la documentele esențiale aferente programului. „(Platforma)…. va facilita relația cetățean – instituție. Astfel, soluția va fi una inovatoare, modernă și ușor de utilizat, la dispoziția autorității locale și a cetățenilor, menită să asigure informații specifice instant pe fiecare bloc ce a beneficiat de măsuri de creștere a eficienței energetice, informații care acum pot fi aflate doar în baza unei cereri depuse la registratură”, arată PS3.

Operaționalizarea platformei trebui făcută în trei luni. Finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Capacitatea Administrativă.

Andrei Florian Popescu este, potrivit profilului de LinkedIn, în domeniul IT din facultate, și mai de dinainte, cu o experiență de peste 10 ani în big data și arhitectura de rețele. La fel este și asociatul său din firma de consultanță, Marius Sandu.

Potrivit unei informări făcute în primăvara acestui an, PS3 este la 75% cu programul de reabilitare termică a blocurilor, la data anunțului fiind precizat că mai sunt circa 650 de blocuri rămase în program.

Sursa foto: ps2.ro

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *