Un nou gigant chinez din telecomunicații a primit interdicție în SUA, din cauza problemelor de spionaj

Redacția ian. 29, 2022 0 comentarii
antena, comunicatii, telecomunicatii, tehnologia 5g Sursa foto Pixabay

China Unicom a devenit cel mai nou gigant chinez de telecomunicații care a fost interzis din SUA din cauza unor preocupări „semnificative” de securitate națională și spionaj, scrie BBC.

Comisia Federală de Comunicații (FCC) a votat în unanimitate pentru a revoca autorizația unității americane a companiei de a opera în SUA.

Firma trebuie să înceteze să ofere servicii de telecomunicații în America în termen de 60 de zile.

Anunțul vine după ce licența rivalului China Telecom de a opera în SUA a fost revocată în octombrie.

Președintele FCC, Jessica Rosenworcel, a declarat: „Au existat dovezi din ce în ce mai mari – și odată cu acestea, o îngrijorare tot mai mare – că anumite companii de stat chineze reprezintă o amenințare reală la adresa securității rețelelor noastre de telecomunicații”.

China Unicom a declarat pentru BBC că unitatea sa americană „are un istoric bun în a respecta legile și reglementările relevante din SUA și de a furniza servicii și soluții de telecomunicații ca partener de încredere al clienților săi în ultimele două decenii”.

„China Unicom (Hong Kong) Limited va urmări îndeaproape evoluția situației”, a adăugat compania.

Firmele chineze de tehnologie și telecomunicații au fost vizate în ultimii ani de autoritățile americane din cauza preocupărilor de securitate națională.

În noiembrie, președintele Joe Biden a semnat o legislație care împiedică acordarea de noi licențe pentru echipamente de telecomunicații companiilor considerate a fi o amenințare pentru securitate.

Conform Legii, FCC nu ar trebui să mai examineze cererile de la companii considerate a fi o amenințare.

Asta înseamnă că echipamentele Huawei, ZTE și ale altor trei companii chineze nu pot fi folosite în rețelele de telecomunicații din SUA.

De asemenea, în noiembrie, guvernul SUA a adăugat încă o serie de companii chineze pe lista comercială de restricții, invocând preocupări de securitate națională și de politică externă.

Washington a spus că unele dintre firme ajută la dezvoltarea programului de calcul cuantic al armatei chineze.

În octombrie, Washingtonul a revocat licența americană a China Telecom, invocând și preocupări de securitate națională.

Oficialii americani au declarat că controlul guvernului chinez asupra companiei i-a oferit acesteia posibilitatea „de a accesa, stoca, întrerupe și/sau dirija greșit comunicațiile din SUA”.

Acest lucru, la rândul său, i-ar putea permite „să se angajeze în spionaj și alte activități dăunătoare împotriva SUA”, au spus aceștia.

În 2019, gigantului chinez de telecomunicații de stat China Mobile i-a fost retrasă licența din SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.