Un nou minim record pentru leu, în fața monedei europene. BNR anunță un curs valutar de 4,9251 lei/euro

Carmen Radu mart. 31, 2021 0 comentarii
bani, lei, bancnote

Banca Națională a României (BNR) a anunțat miercuri un nou minim record pentru leu, după ce marți euro a trecut de pragul psihologic de 4,9 lei.

Așadar, leul s-a depreciat din nou, miercuri, în fața euro, cu aproape un ban (0,19%), cursul valutar publicat de banca centrală fiind de 4,9251 lei/euro.

Și dolarul a crescut față de moneda națională, cu aproape un ban (0,22%), până la un curs de 4,1969 lei/dolar.

Marți, euro a trecut de pragul psihologic de 4,9 lei, după ce leul s-a depreciat cu aproape 2 bani de la o zi la alta (-0,38%). Cursul calculat de Banca Naţională a României (BNR) a fost de 4,9156 lei/euro.

Dan Suciu, purtător de cuvânt al Băncii Naționale, a declarat că această crește a euro nu îi va afecta semnificativ pe oameni. „Creșterea de la începutul anului nu este semnificativă, sunt 2-3 bani, iar acest lucru nu se vede neapărat în prețuri într-un mod semnificativ, așa încât cei câțiva lei în plus, dacă sunt, să fie un efort financiar, mai ales că anii trecuți am avut creșteri semnificative de salarii și de venituri în România. Nu cred că e un curs care să afecteze semnificativ sau sensibil veniturile populației”, a spus Suciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *