Un antreprenor olandez din București oferă o recompensă de 100.000 de euro pentru pontul de aur care duce la returnarea comorilor de artă din aur care au fost furate sâmbătă dimineață de la Muzeul Drents din Assen, scrie publicația De Telegraaf. E vorba despre magnatul imobiliar Alex van Breemen de la Cascade Group.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

El a declarat că ”impactul furtului este enorm în România. Coiful de aur și brățările sunt incredibil de importante ca patrimoniu cultural. Jaful mă face furios. Și dacă pot contribui la recuperarea comorilor de artă din aur, o voi face cu plăcere”, spune el din București. Poliția și Parchetul îl pot contacta.

Se întâmplă adesea ca persoane fizice sau organizații care lucrează pentru asiguratori să ofere sume mari de bani pentru furturi importante de artă sau bijuterii.

Analize Economedia

om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie

După furtul de bijuterii de la târgul de artă Tefaf din Maastricht în 2022, agenția britanică de ajustare a daunelor Charles Taylor Adjusting a oferit o recompensă de 500 000 de euro prin intermediul De Telegraaf pentru pontul de aur privind furtul în care au fost furate bijuterii în valoare de 40 de milioane de euro.

Investigatorul Arthur Brand spune că o recompensă într-un caz de jaf poate funcționa bine. „Întotdeauna există oameni în preajma celor direct implicați care sunt dispuși să vorbească pentru o sumă mare. Deci: dacă nu ajută, nu strică. Ponturile sunt acum extrem de importante.”

Poliția olandeză l-a contactat pe Van Breemen prin intermediul ambasadei Olandei în România pentru a discuta procedurile.

Antreprenorul imobiliar Alex van Breemen s-a născut în Bussum în 1963 și a plecat în Balcani în 1993, unde a lucrat pentru o multinațională în țări precum România, Bulgaria, Serbia și Moldova.

În 1999, a fondat compania imobiliară Cascade. Compania se concentrează în principal pe clădiri comerciale și guvernamentale. Cel mai recent proiect al său este Euro Tower București, care este închiriat unor companii internaționale.

Poliția din nordul Olandei îi caută în continuare în mod activ pe cei trei bărbați care au furat sâmbătă dimineața comori de artă din aur din muzeul din Assen. Există o mulțime de piste acum că există mai multe informații cu privire la originea mașinii furate care a fost folosită la jaf, iar echipa de anchetă se concentrează pe vizitatorii expoziției care au avut un comportament suspect.

De exemplu, poliția investighează serios un bărbat care a vizitat expoziția Dacia cu cinci zile înainte de jaf și care a fost filmat.