Proiectul StartUp Mode, finanţat în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020, apelul Innotech Student, va fi in implementat până la 22 decembrie 2023, transmite Agerpres. În cadrul programului, 350 de studenți ar urma să primească lecții de antreprenoriat.
“Asociaţia ‘Centrul de Consultanta si Management al Proiectelor’ Europroject (CCMP Europroject), în parteneriat cu Asociaţia ‘Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România’ (PTIR) şi Asociaţia Engage în Education, implementează în perioada 23 decembrie 2021 – 22 decembrie 2023 proiectul StartUp Mode, cod Mysmis 141750”, au anunțat partenerii de proiect.
Grupul ţintă vizat de proiectul StartUp Mode este format din 350 de studenţi: studenţi înmatriculati cel puţin în anul II de studii de licenţă, doctoranzi în ciclul de studii universitare de doctorat (studenti doctoranzi). Din cei 350 de studenţi, cel puţin 40 de persoane (11%) se vor regăsi într-una din categoriile următoare: persoane de etnie romă şi persoane din mediul rural.
“Toţi membrii grupului ţintă vor beneficia de formare antreprenorială, în ariile tematice cele mai relevante pentru acest domeniu, respectiv: cadrul general în care activeaza afacerea, marketing-ul afacerii, finanţarea afacerii, managementul resurselor umane, fundamentarea şi elaborarea unui plan de afacere. Fiecare stagiu de curs va avea o durată de desfăşurare de 40 de ore, iar competenţele antreprenoriale dobândite de cursanţi vor fi certificate ANC”, se mai precizează în comunicat.
În perioada 23 ianuarie – 22 aprilie 2022 se va desfăşura Concursul de planuri de afaceri, în urma căruia vor fi selectate 33 de planuri de afaceri care vor primi o finanţare în cadrul proiectului de maximum 193.740 lei.
Astfel, 33 de firme vor beneficia de capital de start-up. Câştigătorii concursului vor beneficia de acţiuni de sprijin în cadrul proiectului StartUp Mode pe mai multe paliere, precizează organizatorii: vor participa la stagii de practică în întreprinderi reale, în scopul dobândirii de abilităţi practice în domeniul în care vor demara noua afacere, vor beneficia de consiliere, consultanţă, mentorat în scopul consolidării şi punerii în aplicare a planului de afaceri şi vor fi sprijiniţi în vederea înfiinţării afacerilor.
Funcţionarea şi dezvoltarea afacerilor finanţate va fi monitorizată permanent, inclusiv în perioada de sustenabilitate, pentru a minimiza riscul de eşec al acestora, precum şi pentru a asigura dezvoltarea afacerilor, nu doar supravieţuirea pe piaţă.
Bugetul proiectului este de 9.683.327,88 lei, din care 6.393.420 lei reprezintă subvenţiile acordate celor 75 de firme înfiinţate în cadrul proiectului.