Un român la conducerea Revolut: Victor Stinga, angajat de șase ani în companie a fost numit director financiar interimar

revolut stays Foto: Revolut

Revolut l-a numit pe Victor Stinga, angajat de mult timp al companiei, în funcția de director financiar interimar, potrivit unor persoane familiarizate cu această chestiune, relatează platforma Sifted.

Conform Sifted, Stinga a fost numit în luna mai, imediat după ce fostul director financiar Mikoo Salovaraa a demisionat din companie din “motive personale”.

Căutarea unui director financiar permanent al grupului este încă în curs de desfășurare, iar compania și consiliul de administrație iau în considerare mai mulți candidați externi și interni, unul dintre aceștia fiind Stinga, potrivit Sifted.

În calitate de CFO interimar, Stinga este însărcinat cu semnarea viitoarelor conturi ale Revolut pentru exercițiul financiar 2022, după ce companiei i s-a prelungit termenul de depunere pentru al doilea an consecutiv.

Această întârziere e cauzată de întârzierea calendarului de audit pentru 2022, după ce auditorii au constatat că majoritatea veniturilor sale din 2021 au fost “denaturate în mod semnificativ”.

Conform Sifted, publicarea unui set curat de rezultate financiare pentru 2022 este esențială pentru procesul de aprobare a licenței Revolut, care este în curs de desfășurare și urmează să fie decis de către Autoritatea de reglementare prudențială (PRA) a Băncii Angliei.

Stinga, care are în jur de 30 de ani și locuiește în Londra, s-a alăturat Revolut în urmă cu aproape șase ani, făcând parte din biroul directorului general Nik Storonsky – un rol pe care compania îl numește intern “asociați fondatori”.

Stinga și-a câștigat o reputație de angajat “incredibil de inteligent, foarte muncitor și un un om care rezolvă probleme în întreaga afacere”, spune o sursă apropiată companiei pentru Sifted.

La trei ani după ce s-a alăturat Revolut în 2018, Stinga a urcat în ierarhie până la funcția de șef al departamentului de finanțe și strategie în cadrul echipei de planificare și analiză financiară a Revolut.

În 2021, el a condus procesul de strângere de fonduri pentru runda de finanțare de 800 de milioane de dolari din seria E a fintech-ului, condusă de Softbank și Tiger, în valoare de 800 de milioane de dolari, înțelege Sifted.

La începutul acestui an, a fost, de asemenea, selectat ca unul dintre cei 24 de “parteneri” ai companiei – o recunoaștere internă a contribuției la companie.

Înainte de a se alătura Revolut, Stinga avea trei ani de experiență profesională la activ – a petrecut doi ani în calitate de consultant la Capgemini și puțin mai puțin de un an ca analist la Amazon.

Anunțul vine la o săptămână după ce Revolut a anunțat că a angajat-o pe Francesca Carlesi, fost cofondator și CEO al fintech-ului de credite ipotecare Molo, în calitate de CEO al Revolut NewCo – entitatea pe care fintech-ul a folosit-o pentru a solicita mult așteptata licență bancară în Marea Britanie.

Foto: Revolut

Comentarii

  1. Bravo!! Fiind ca chiar îmi place aceasta aplicație și e un card care chiar e mai bun decât altele care le am .
    Se lucrează prost și tot ce vrei găsești pe el.
    Se cunoaște ca e cineva bun ,mai bun decât alții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *