Un startup din Silicon Valley care promite electricitate fără fir anunță că a strâns o finanțare de 30 de milioane de dolari

Redacția dec. 3, 2022 1 comentarii
bec iluminat, becuri

Reach Power Inc, un start-up din Silicon Valley care promite electricitate fără fir, a declarat vineri că a obținut 30 de milioane de dolari într-o rundă de finanțare care îl va ajuta să își comercializeze produsele, transmite Reuters.

Deși în trecut au fost folosite antene de dimensiuni mari cu surse de mare putere pentru a demonstra o tehnologie similară, Chris Davlantes, fondatorul și directorul executiv al Reach, a declarat că dezvoltarea recentă a antenelor de mare putere care pot focaliza cu precizie fasciculele de energie, precum și îmbunătățirile software pentru control au făcut posibilă crearea unor sisteme eficiente de transmisie de energie fără fir.

Într-o demonstrație pentru Reuters, Davlantes a conectat un radio fără baterii la un receptor de energie fără fir bazat pe antenă care a pornit radioul la o distanță de până la 7,6 metri de transmițătorul de energie.

Întrebat despre siguranța tragerii unor fascicule mai puternice de electricitate, Dalvantes a spus că sistemele pot detecta obiectele și le pot opri sau le pot ocoli. “Întotdeauna garantăm că atunci când vă aflați în apropierea unuia dintre sistemele noastre, veți avea parte de o expunere care respectă aceleași limite ca toate telefoanele mobile”, a spus el.

Reach a semnat un contract cu Departamentul de Apărare al Statelor Unite pentru prototipuri care pot combina mai multe module de emisie de energie pentru o transmisie de energie mai puternică sau pentru o rază de acțiune mai mare, a spus el.

Reach a proiectat, de asemenea, un cip de energie care poate emite și recepționa unde purtătoare de electricitate, care va fi utilizat în produsele comerciale pe care compania intenționează să le livreze în primul trimestru. Printre clienții inițiali se numără producători și companii de logistică care utilizează roboți și vehicule autonome.

“Reach va face pentru energie ceea ce a făcut Wi-Fi pentru accesul la internet – va tăia cablul”, a declarat Matt Ocko, cofondator al DCVC, care a condus această rundă de finanțare. El a precizat că există o mână de alte startup-uri în domeniu, dar niciunul nu poate egala “combinația de putere, distanță, scalabilitate, eficiență energetică, siguranță și rentabilitate” a Reach.

 

Sursa foto: Pexels

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *