Un tablou de Picasso a fost vândut cu 103 milioane de dolari la o licitație în New York

Pablo Picasso

Tabloul „Femeie așezată lână fereastră (Marie-Thérèse)a” al maestrului spaniol Pablo Picasso a fost vândut joi cu 103,4 milioane de dolari la o licitație organizată de Christie’s, la New York, potrivit Le Figaro.

Pânza, pictată în 1932, a fost adjudecată cu 90 de milioane de dolari, dar suma totală a urcat la 103,4 milioane cu taxele și comisioanele, după o luptă între colecționari care a durat peste 19 minute.

Licitația confirmă vitalitatea pieței artei, care nu a fost afectată de pandemie, dar și statutul special al lui Pablo Picasso (1881-1973). Același tabloul fusese cumpărat în urmă cu doar opt ani la o licitație organizată în Londra pentru 28,6 milioane lire, respectiv 44,8 milioane de dolari, mai puțin de jumătate din suma oferită joi. Anul 1932 este considerat adeseori drept cel mai bun și mai prolific din cariera lui Picasso.

Cinci opere ale pictorului spaniol au depășit pragul simbolic de 100 de milioane de dolari. Chiar și înainte de licitația de joi, pictorul era singurul din acest club foarte select cu patru tablouri, printre care Femeile din Alger, care deține recordul pentru un Picasso, 179,4 milioane de dolari. Doar 14 tablouri au depășit 100 de milioane de dolari la licitații. Pe lângă Picasso, artistul italian Amedeo Modigliani este singurul care are mai mult de o pânză în această listă, cu două exemplare.

wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *