Una dintre cele mai mari companii digitale de muzică din lume intră în acționariatul Global Records, casă de discuri românească independentă care a lansat-o pe INNA

Global Records

Compania franceză Believe, una dintre cele mai mari companii digitale de muzică din lume și unul dintre cei mai mari distribuitori de muzică, a cumpărat 25% din casa de discuri românească independentă Global Records.

Believe a declarat luni că acest parteneriat strategic „se încadrează” în „strategia sa de a se concentra pe genurile muzicale în care dezvoltarea artiștilor și consumul de muzică sunt digitale”.

De asemenea, acesta extinde relația existentă dintre Believe și Global Records, care, potrivit Believe, a condus la extinderea teritorială a Global Records și la dezvoltarea catalogului începând din 2016.

Ștefan Lucian, CEO, Global Records, a declarat pentru Music Business Worldwide: „Acest parteneriat semnifică un pas îndrăzneț către viziunea noastră asupra viitorului muzicii și divertismentului, iar prin valorificarea resurselor noastre combinate vom oferi artiștilor și talentelor noastre același nivel de servicii și performanță ca orice casă de discuri de top, fie ea majoră sau independentă. Pentru noi a fost o decizie simplă să alegem Believe ca partener, deoarece amândoi credem în viitorul muzicii independente și împărtășim aceeași pasiune și dragoste pentru artiști și conținutul creat de aceștia”.

Investiția Believe în Global urmează confirmării din 24 iunie a faptului că 94,99% din capitalul social al Believe este acum deținut de un consorțiu format din EQT X, TCV și fondatorul și CEO-ul Believe, Denis Denis Ladegaillerie.

Vorbind în exclusivitate cu Music Business Worldwide luna trecută, Ladegaillerie a declarat că Believe intenționează să cheltuiască între 200 și 300 de milioane de euro pe an pe achiziții pentru a-și dezvolta afacerea globală.

Global Records, cu sediul în București, are birouri în România, Germania și SUA. Compania se autointitulează „cea mai mare companie independentă de muzică din CEE”.

Believe notează că Global a atins peste 6 miliarde de fluxuri pe toate platformele în 2023 și peste 20 de miliarde de fluxuri pentru catalogul său global până în prezent.

Printre artiștii de top ai labelului se numără INNA, Minelli, Carla’s Dreams, Antonia, Holy Molly, DJ Project, Irina Rimes, The Motans, Alina Eremia, Olivia Addams și alții.

Global a lansat recent o nouă filială cu sediul în Los Angeles, numită Honua Music Group, în urma achiziționării editurii muzicale independente Honua Music din SUA.

Compania muzicală, fondată de Ștefan Lucian în 2008, s-a extins recent și în Germania, a patra cea mai mare piață de muzică înregistrată din lume, cu un nou birou și studiouri în centrul Berlinului.

Ștefan Lucian a declarat pentru MBW în luna mai că societatea „vizează [venituri anuale de] peste 50 de milioane de euro (aproximativ 54 de milioane de dolari la cursul de schimb actual) în 2024”.

În 2023, veniturile anuale ale Global au depășit 33 de milioane de euro.

Believe este listată la Euronext Paris.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *