Unitatea 1 de la Cernavodă, reconectată la Sistemul Energetic Naţional în noaptea de miercuri spre joi. Unitatea s-a deconectat ieri după-amiază de la Sistem

Cernavoda Nuclearelectrica

Unitatea 1 a Centralei de la Cernavodă a fost sincronizată la Sistemul Energetic Naţional în noaptea de miercuri spre joi, după înlocuirea unei piese în partea clasică a centralei, informează Nuclearelectrica printr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti.

Unitatea 1 CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional în după-amiaza zilei de 19 octombrie 2022, din cauza unei disfuncţionalităţi în partea clasică a unităţii, fără impact pe partea nucleară.

“Deconectarea automată a Unităţii 1 CNE Cernavodă de la Sistemul Energetic Naţional, precum şi lucrările de remediere nu au avut impact asupra securităţii nucleare a reactorului, personalului unităţii, populaţiei şi mediului înconjurător”, precizează Nuclearelectrica.

Nuclearelectrica, singurul producător de energie nucleară din România, contribuie cu aproximativ 20% energie nucleară la producţia totală de energie, prin exploatarea celor două unităţi Candu, Unităţile 1 şi 2 ale Centralei Nuclearoelectrice de la Cernavodă, fiecare cu o putere instalată de producţie de 700 MW. În acelaşi timp, Nuclearelectrica contribuie cu 33% la producţia totală de energie fără emisii de CO2 din România. 

 

Sursa foto: Nuclearelectrica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *