Laboratorul de informatică „Big Data&Business Analyses” a fost inaugurat astăzi de „Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București” , în parteneriat cu echipa BCR, în cadrul „Facultății de Automatică și Calculatoare”.
Laboratorul este destinat studenților și cuprinde 40 de calculatoare și un server, în care s-au investit 50 de mii de euro.
„Încercăm să lăsăm urme în viața oamenilor. Încercăm să facem un ecosistem prin care noile generații să poată fi ele însele, să se exprime și să învețe”, spune Sergiu Manea, CEO al BCR.
După prezentarea laboratorului, specialiștii din cadrul BCR au prezentat lansarea unui nou hackathon pentru studenți și locuri de internship în companie.
Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:
- articolul continuă mai jos -
„În zona de IT, circa 20% din colegii noştri sunt studenţi din internship. Ulterior, 60% dintre aceştia aleg să rămână. Atragem studenţii în internship prin interviuri, dar şi competiţii studenţeşti”, spune Sergiu Manea, CEO al BCR.
O studentă în anul trei, la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, consideră că proiectele dintre companii și mediul academic reprezintă „o oportunitate a studenților de a se conecta cu firmele mari și de a se dezvolta în cadrul acestora”.

„Căutam practică și este o perioadă foarte stresantă pentru toată lumea, adică nu doar pentru mine. Frica mea ar fi să se aștepte toată lumea să știu totul, iar eu să nu mă descurc sau să dezamăgesc. Sunt genul de persoană pe care dacă o înveți, atunci studiază, învață, este deschisă la orice oportunitate. Sunt foarte receptivă, prefer foarte mult lucrul în echipă. Mi se pare că oferă o oportunitate studenților să se conecteze cu firmele mari și să se dezvolte în cadrul acestora. Mi se pare și că oamenii sunt deschiși și mereu aduc noi oportunități, mai ales în perioada asta foarte grea. Suntem norocoși că există proiecte de genul”, spune studenta într-o discuție cu Economedia.
Întrebată ce vrea să facă pe mai departe și dacă este interesată să se implice în hackathon-ul ce va urma, ea menționează că se gândește să facă acest pas și că e curioasă de domeniul inteligenței artificiale.
„Mă gândesc să mă bag la hackathon. Mie îmi place foarte mult că te ia de la început, că te învață, că este o echipă, până la urmă. Acum, în anul trei, am învățat puțin din inteligența artificială și algoritm și mi se pare foarte interesant, mă gândeam să continui pe domeniul ăsta, dar încă sunt la început, încerc să mai învăț”, explică aceasta.
Oficialii de la Politehnică estimează că investițiile totale realizate de companii în laboratoare în cadrul Universității, în ultimii 10-15 ani, se ridică la aproximativ 10 milioane de euro.