UPDATE. Autoliv, despre planurile privind reducerile de personal: Măsurile vor fi definite în fiecare țară/ În România, grupul are 10.500 de angajați. Producătorul de centuri de siguranţă şi airbaguri a anunțat că va concedia 6000 de angajați și va închide unități din Europa și renunță și la 2000 de posturi indirecte

autoliv foto

Compania suedeză Autoliv accelerează programul de reducere a costurilor, estimând că va renunţa la 6.000 de angajaţi sau aproximativ 11% din forţa sa de muncă, a anunţat joi cel mai mare producător de sisteme de siguranță pentru industria auto, informație anunțată într-un comunicat de presă. De asemenea, se vor reduce până la 2.000 de posturi indirecte la nivel global. Compania are activități și în România, prin mai multe divizii. Conform informațiilor de pe site-ul companiei, grupul are aproximativ 10.000 de angajați în România și are încă posturi pentru care caută oameni. De altfel, Autoliv e unul dintre marii angajatori la nivel național.

Update. Economedia a solicitat companiei Autoliv informații cu privire la impactul acestor planuri pentru activitatea din România, iar departamentul de comunicare al grupului ne-a transmis că măsurile pentru țările afectate urmează să fie stabilite. Compania a ajuns la 10.500 de angajați în România.

„Acesta este un pas în activitatea noastră de îmbunătățire continuă și de adoptare de măsuri proactive pentru a rămâne competitivi. Acesta este un program global, cu accent pe Europa. Este prea devreme pentru a comunica detalii despre cine și unde vor fi afectate persoanele. Măsurile vor fi definite în fiecare țară, în conformitate cu reglementările locale și în cadrul unui dialog cu partenerii sociali pentru a determina cele mai potrivite dispoziții pentru angajații în cauză”, a menționat Gabriella Ekelund Senior VP Communications al Autoliv, pentru Economedia.

Aceasta a mai precizat, de asemenea, că grupul a ajuns la 10.500 de angajați în România.

Știre inițială. Măsurile anunțate de Autoliv includ închiderea unor unităţi din Europa şi vor fi complet implementate până în 2025, conform agenției Reuters, citată de Agerpres, care a transmis la rândul său informarea.

Inițiativele accelerate de reducere a costurilor structurale includ optimizarea în continuare a amprentei geografice și a structurii organizaționale a companiei, inclusiv o reducere substanțială a forței de muncă directe și indirecte totale cu până la 11%, a transmis compania, într-un comunicat de presă. Prin aceste inițiative, Autoliv își va simplifica logistica și amprenta geografică și intenționează să închidă mai multe unități din Europa.

Se preconizează că aceste inițiative vor reduce până la 2.000 de posturi indirecte la nivel global, adică aproximativ 11% din totalul forței de muncă indirecte a Autoliv. Dintre acestea, se așteaptă ca până la 1.000 să fie în Europa. Toate diviziile și funcțiile vor fi afectate de aceste inițiative, iar compania se așteaptă ca primele reduceri de personal să aibă loc în 2023.

Pentru a impulsiona în continuare productivitatea globală și, în special, eficiența forței de muncă directe, compania intenționează, de asemenea, să își reducă efectivele directe la nivel global. Compania anticipează că acest lucru va duce la o reducere de aproximativ 6.000 de posturi la nivel global, sau aproximativ 11% din totalul forței de muncă directe, având ca bază de referință nivelul actual al vânzărilor.

Autoliv este lider global în sisteme de siguranță auto și este prezent în 27 de țări. În România, a fost fondat în 1997, unde dezvoltă, produce și comercializează airbag-uri, centuri de siguranță și volane. Conform informațiilor de pe site-ul companiei, grupul are aproximativ 10.000 de angajați în România și are încă posturi pentru care caută oameni. De altfel, Autoliv e unul dintre marii angajatori la nivel național.

Foto: Autoliv, Facebook

Comentarii

  1. Aruncati oamenii. Dati de mancare robotilor. Sa se ingrase ei si sa faca colesterol si hipertensiune…
    Cine mai are nevoie in lumea globalizata de creatia suprema a lui Dumnezeu ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *