„Urăsc să spun asta”. Elon Musk, competitor al industriei petroliere, spune acum că avem nevoie de mai mult petrol și gaze

Redacția mart. 5, 2022 0 comentarii
elon musk

Elon Musk, ale cărui companii Tesla și Tesla Solar și-au dedicat practic existența pentru a concura cu mașinile care consumă gaz, petrol și cărbune, este acum în favoarea creșterii producției de petrol și gaze.

El a postat pe Twitter vineri seara:

Urăsc să spun asta, dar trebuie să creștem imediat producția de petrol și gaze.

Vremurile extraordinare cer măsuri extraordinare.

„Evident, acest lucru ar afecta negativ Tesla, dar soluțiile de energie durabilă pur și simplu nu pot reacționa instantaneu pentru a compensa exporturile rusești de petrol și gaze”, a adăugat el într- un tweet, ulterior.

Elon Musk face probabil referire la dependența notabilă a lumii de conductele rusești – o dependență care împiedică multe guverne să meargă până la capăt cu sancțiunile împotriva Rusiei după invadarea Ucrainei.

Multe țări, inclusiv SUA, au impus sancțiuni dure Rusiei după ce a invadat Ucraina săptămâna trecută. În timp ce sancțiunile au vizat bănci, oligarhi și alte instituții financiare, țările s-au abținut de la a sancționa sectorul energetic esențial al Rusiei.

Tweeturile lui Musk vin în contextul în care administrația Biden ia în calcul acum o interdicție a importurilor de țiței rusești, după ce a respins anterior ideea.

Anterior, Musk spunea: „Nu sunt în favoarea demonizării industriei de petrol și gaze. Va trebui să ardem combustibili fosili mult timp. Întrebarea este în ce ritm trecem către un viitor energetic durabil?”

 

Sursa foto: Facebook / Elon Musk Quotes & News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.