Ursula von der Leyen: Comisia va lansa o investigație antisubvenție în domeniul mașinilor electrice produse în China / Dacia importă Spring din China, iar statul român le subvenționează prin Programul Rabla

G4Media sept. 13, 2023 1 comentarii
masini electrice china Sursa Foto: USA Today

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat marți, în discursul privind starea Uniunii Europene, că executivul de la Bruxelles va lansa o investigație antisubvenție în privința mașinilor electrice produse în China. Amintim că producătorul local Dacia importă Dacia Spring din China, iar statul român subvenționează cumpărarea aceastor mașini prin Programul Rabla.

„Să luăm exemplul sectorului vehiculelor electrice. Este o industrie crucială pentru economia curată, cu un potențial uriaș pentru Europa. Dar piețele globale sunt acum inundate de mașini electrice chinezești mai ieftine. Iar prețul lor este menținut la un nivel scăzut în mod artificial prin subvenții de stat uriașe”, a afirmat ea, subliniind că aceste practici distorsionează piața UE.

„Așadar, pot anunța astăzi că Comisia lansează o investigație antisubvenție în domeniul mașinilor electrice electrice provenind din China”, a subliniat Ursula von der Leyen, avertizând că blocul comunitar trebuie să se apere „împotriva practicilor neloiale”.

Însă pentru UE este vital să mențină deschise liniile de comunicare și dialog cu China, deoarece „există, de asemenea, subiecte în care putem și trebuie să cooperăm”.

„Reducerea riscurilor, nu decuplarea – aceasta va fi abordarea mea față de liderii chinezi la summitul UE-China, de la sfârșitul acestui an”, a adăugat ea.

Sursa Foto: USA Today

Comentarii

  1. Daca vrei sa vezi cele mai proaste politici publice din lume, trebuie sa vii in RO, intr-adevar.
    De ex noi importam SH cu euro 1-4 care polueaza la greu, dar sa nu suparam cumva pulimea ca nu le dam “libertate” sa isi ia ce masina vor, dar in acelasi timp practic utilizam fonduri publice sa scape Germania de rable si sa se dezvolte China din pdv EV.
    Suntem de departe cei mai destepti din lume!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *